...
Norrmejerier invigde fabrik för osthantering
Vid den nya anläggningen i Umeå bitar, river och förpackar Norrmejerier flera ostsorter, tillverkade enbart på norrländsk mjölk.
I stället för att klippa det traditionella bandet invigde Norrmejeriers ordförande Henrik Wahlberg och landshövding Magdalena Andersson den nya anläggningen genom att dela en stor 18 kilos Västerbottenost…

I höst får Norrmejeriers Västerbottenost nya konsumentvänliga förpackningar med nygammal design.

Norrmejerier har invigt en ny anläggning för bitning, rivning och förpackning av ost vid Umeå mejeri. Vid den nya fabriken ska produceras ostar med ny design och konsumentvänliga förpackningar, vilka succesivt ska lanseras med början i mitten av september.
Bland ostsorterna märks bland annat Herrgård, Präst och Grevé samt den unika Västerbottensosten, som tillverkas i Burträsk enligt ett hemligt recept från 1872.


Västerbottenosten kommer att förpackas i den nya anläggningen i Umeå och den får nu en ny konsumentvänlig förpackning med nygammal design som bland annat innehåller det gamla brännmärket, som sedan 1910 är en garant för högsta kvalitet.

Herrgård, Präst och Grevé får bara tillverkas av licensgodkända mejerier i Sverige enligt fastställt recept, och enbart av mjölk med ursprung från svenska gårdar. Hos Norrmejerier går man ett steg längre och använder endast norrländsk mjölk. I den nya anläggningen får dessa ostsorter nu nya konsumentvänliga förpackningar med ny design som synliggör de norrländska mjölkbönderna. Dessutom blir de tillgängliga att ta hem för butiker i hela Sverige.

Den  nya anläggningen i Umeå invigdes av Västerbottens landshövding Magdalena Andersson, som tillsammans med Norrmejeriers ordförande Henrik Wahlberg, symboliskt delade en 18 kilos hel Västerbottensost, som ett startskott på en ny era för Norrmejeriers ostbearbetning.

”En av Europas mest moderna anläggning för ostförädling tas i bruk, när behovet är som störst. Konkurrensen är just nu stenhård med europeisk ost, som pressar priserna i botten” sade Henrik Wahlberg i samband med invigningen.

Mer än hälften av all ost som säljs i Sverige är importerad, vilket Henrik Wahlberg menar inte är långsiktigt hållbart, då merparten av den mjölk, som de norrländska mjölkbönderna producerar, används till ost. Hela tio liter mjölk går åt för att producera ett kilo ost.

Från och med i höst märker Norrmejerier alla förpackningar med ett nytt märke i blågula färger och texten ”100 procent norrländsk mjölk”.

”Jag gillar verkligen designen med det genuina brännmärket på Västerbottensost. Och att bönderna lyfts fram på Herrgård, Präst och Greve stärker ursprunget och ökar trovärdigheten” sade landshövding Magdalena Andersson vid invigningen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Livsmedelsförpackningar Norrmejerier

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK