...
Nordisk storslam i Pro Carton Ecma Award
Årets kartongförpackning blev den här ytterförpackningen i kartong till kosmetikamärket ambuja. Kartongen kommer från Iggesund Paperboard, konverterare är Offsetdruckerei Schwarzach och varumärkesägare är Pour Legart.
Den här kartongförpackningen för Fazer Mill & Mixes vann klassen ”Sustainability”. Konverterare är AR Carton Oy och kartongen kommer från Metsä Board.

En annorlunda äggförpackning i kartong från Stora Enso och konverterad av Alzamora Packaging för varumärkesägaren Garcia Puente utsågs till den mest innovativa förpackningen.

Två vinnande förpackningar i kartong från Metsä Board. Till vänster kosmetikavinnaren: en tissueförpackning för Müller Großhandels Ltd. & Co. KG, konverterad av Mayr-Melnhof Packaging, och till höger en multipack för kliniska tester, som tog hem segern i klassen för hälsovård och läkemedel. Varumärkesägare är Hoffmann La Roche och förpackningen är tillverkad av Rondo.

I dryckeskategorin vann en kartongsleeve till YO Syrup från varumärkesägaren Eckes-Granini (till vänster). Sleeven är tillverkad av Mayr-Melnhof Packaging och kartongen kommer från Metsä Board. Kategorin ”Volume Market” vanns av en trågförpackningen i kartong från Caréo, konverterad av Van Genechten Packaging för varumärkesägaren Auchan (till höger).

Stora Enso hade bidragit med kartongen till vinnaren i kategorin ”Confectionary”. Förpackningen till Kägis Classic Minis är konverterad av AR Packaging Group.

En ostförpackning i kartong från Westrock vann klassen ”Food”. Varumärkesägare är Boffard och konverterare Alzamora Packaging.

I kategorin ”Non-Food” vann den här cigarettförpackningen för Imperial Tobacco Groups varumärke Davidoff. Förpackningen, som är avsedd för marknaden i Armenien, är tillverkad av A&R Carton Graz och kartongen kommer från Iggesund Paperboard.

När vinnarna i årets kartongförpackningstävling Pro Carton Ecma Award 2015 presenterades i Bukarest i förra veckan visade det sig att åtta av de tio vinnande förpackningarna var tillverkade i kartong från nordiska tillverkare. Den förnämsta utmärkelsen – Carton of the Year – gick till en ytterförpackning i kartong från Iggesund Paperboard.

Årets Pro Carton Ecma Award hade lockat mer än hundra bidrag och däribland många innovativa och annorlunda lösningar, där förpackningsdesigners valt att ersätta andra förpackningsmaterial med kartong och på så sätt bidragit till mer uthålliga förpackningslösningar.

Den högtidliga prisceremonin ägde rum i samband med en gala den 10 september i Rumäniens huvudstad Bukarest och lokalen var Kröningssalen i det forna kungliga palatset, som i dag är Rumäniens nationalmuseum.

Vinnare i sju olika kategorier korades samt vinnare i de tre specialklasserna ”Carton of the Year”, ”Most Innovative” and ”Sustainability”.

Svenska kartongtillverkaren Iggesund Paperboard hade två vinnande förpackningar: dels den prestigefyllda utmärkelsen som Årets Kartongförpackning, dels som vinnare i kategorin ”Non Food”.

Finska Metsä Board fick inte mindre än fyra vinnare – specialpriset för ”Sustainability” samt i kategorierna ”Beauty & Cosmetics”, ”Beverages” och ”Healthcare & Pharmaceuticals”. 

Och finsksvenska Stora Enso kompletterade den nordiska storslammen med vinst i specialklassen ”Most Innovative” samt i kategorin ”Confectionary”.

I bildspelet ovan kan du se samtliga vinnande kartongförpackningar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design ECMA/Pro Carton förpackningstävling Iggesund Paperboard Kartong Kartongförpackningar Metsä Board Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK