...
Vattenflaskan börjar lysa när det är dags att dricka!
Sensorer i HidrateMe-flaskan sänder signaler via Bluetooth till mobilen eller surfplattan med information om användarens vattenförbrukning.
När det är dags att dricka mer vatten sänder appen en signal till flaskan, som börjar lysa.

HidrateMe-flaskorna finns i ett flertal olika färger.

Att dricka vatten regelbundet är viktigt för välbefinnandet. Nu finns innovationen HidrateMe – en flaska som signalerar, när det är dags att dricka!
Studenten Nadya Ngyen vid University of Minnesota, USA, är den som står bakom uppfinningen. Tillsammans med några studiekompisar har hon utvecklat en annorlunda vattenflaska, som med hjälp av elektroniska sensorer och en app till mobilen eller surfplattan talar om för användaren, när han eller hon behöver dricka vatten!


”Att regelbundet intag av vatten är något av det bästa för vår hälsa, men med all stress i vardagen är det lätt att vi glömmer bort att dricka”, säger Nadya Ngyen.

Plastflaskan är tillverkar av tritanplast och rymmer drygt sju deciliter. Den har en läckagesäker flip-top-förslutning, som gör det enkelt att dricka direkt ur flaskan, och den kan diskas i diskmaskin och den kan återvinnas. Flaskan kan i nuläget fås i sju olika färger.

Inne i flaskan finns högteknologiska sensorer, som mäter hur mycket vatten som användaren dricker ur flaskan under loppet av dagen. Den mäter alltså förbrukningen och inte hur mycket vatten som finns i flaskan, vilket innebär att flaskan kan fyllas på flera gånger utan att mätresultatet förvanskas.

Sensorerna i flaskan sänder information via Bluetooth till användarens smarta telefon eller surfplatta, där data registreras i ett specialutformat program, som kan laddas ner. I appen ställer användaren in personliga uppgifter som ålder, kön, vikt, längd, aktivitetsnivå, mm och beräknar det individuella dagliga vattenbehovet . Appen registrerar också temperatur, luftfuktighet och höjd över havet, där användaren för tillfället befinner sig, och justerar vattenbehovet efter dessa parametrar.

När sensorernas signaler indikerar, att det är dags att dricka mer vatten, skickar appen en signal tillbaka till flaskan, som då börjar lysa och på så sätt signalerar att det är dags att fylla på kroppens vätskedepåer!

Såväl de fysiska HidrateMe-flaskorna som den speciella appen är under produktion och beräknas vara leveransklara i början av nästa år.

Mer info finns på HidrateMe´s hemsida.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar HidrateMe Plast Plastförpackningar Smartphone

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK