...
På Scanpack berättas storyn bakom kylkassen ifoodbag
Karl Fallgren, mannen bakom matkassen ifoodbag, som kan hålla livsmedel kylda i ett dygn, berättar om sin innovation på årets Scanpack. 

Förutom innovationer och nyheter i cirka 500 utställares montrar, kan besökare till årets Scanpack i Göteborg även ta del av ett digert och intressant seminarieprogram.
Ett föredrag, som kan förväntas bli extra intressant, är det som Karl Fallgren, skapare av den revolutionerande papperskassen ifoodbag, ska hålla.
ifoodbag är en matkasse i papper med kyl- och frysfunktion, som håller livsmedel nedkylda i upp till 24 timmar!


Det var 2013, som utvecklingsföretaget ifoodbag, en avknoppning från KTH, presenterade en unik matkasse med inbyggd kylfunktion, som påstods kunna hålla livsmedel nedkylda i upp till ett dygn. Året därpå inleddes omfattande tester hos forskningsinstitutet Innventia och testresultatet visade att kassen klarar att hålla varor, till exempel livsmedel, nedfrysta och kylda i upp till 24 timmar!

Den unika matkassen, som fått namnet ifoodbag, sägs bestå av ett nytt pappersbaserat kompositmaterial, ett system, som håller maten kall samt en ny typ av förslutning. Produkten är i princip färdigutvecklad, men har ännu inte kommit på marknaden. Trots detta har den väckt stort intresse från hela världen och företaget har redan fått in kundbeställningar med förskottsbetalningar på hela årsorder…

På Scanpack kommer innovatören ,entreprenören och ifoodbag-grundaren Karl Fallgren att berätta den intressanta storyn bakom den sensationella matkassen. Han kommer att berätta om bakgrunden och hur konceptet och produkten växte fram. Och han kommer att beskriva teamet bakom produkten, vilken affärsidén är och hur de potentiella kunderna ser ut.

Allt talar för att det blir ett högintressant föredrag – och kanske får  åhörarna också se exempel på den revolutionerande ifoodbagen… Man kan ju alltid hoppas, även om Karl Fallgren och företaget hittills har varit mycket hemlighetsfulla kring  matkassens utseende och inte släppt några bilder eller närmare beskrivningar på den!

Här kan du läsa våra tidigare artiklar om ifoodbag:

Intelligent papperskasse håller maten kall i ett dygn

Papperskassen ifoodbag håller mat fryst i ett dygn!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ifoodbag Innventia Konferenser och mässor Livsmedel Livsmedelsförpackningar Mässor Pappersförpackningar Scanpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK