...
Ny vattenavvisande säck från Mondi Industrial Bags
Den vattenavvisande industrisäcken HybridPro är den senaste innovationen från Mondi Industrial Bags.
Kraftpapperssäcken Splash Bag klarar två timmars regn.

Österrikiska Mondi Industrial Bags har utvecklat ännu en vattenavstötande kraftpappersbaserad säck. Innovationen, som fått namnet HybridPro, är främst avsedd för cement och annat byggnadsmaterial, som inte tål fukt.
Den nya säcken är tillverkad av en kombination av vattenavvisande säckpapper och polyeten. Säcken har en plastsäcks alla fördelar, när det gäller motståndskraft mot fukt och väta, etc., men används och fylls i konventionella fyllningsanordning för pappersbaserade industrisäckar.


HybridPro, som enligt Mondi representerar en ny generation av industrisäckar, får världspremiär och visas för första gången i samband med mässan FachPack 2015, som äger rum i tyska Nürnberg 29 september – 1 oktober. Säcken kommer också att visas på Scanpack i Göteborg i slutet av oktober.

För mindre än ett år sedan lanserade Mondi Industrial Bags en annan fukt- och vattensäker kraftpapperssäck, som fick namnet Splash Bag. Den säcken utvecklades efter önskemål från kunder, som efterlyste industrisäckar för cement och liknande produkter, vilka skulle klara att ligga ute i regnväder.
Enligt Mondi klarar Splash Bag klarar två timmars regn och den har en generellt bättre fuktbarriär än en standard kraftpapperssäck.

Splash Bag har ett yttre lager av det vattenavstötande säckkraftpappret ”Advantage Protect”, som har extra hög draghållfasthet även i våta miljöer.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Industri Mondi Säckfyllning Storsäckar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK