...
Prisregn över Ardagh Glass brittiska “diamantflaska”
Ardagh Glass “diamantflaska” har vunnit ett flertal design- och förpackningspriser.

För ett år sedan lanserade det brittiska företaget Harrogate Water Brands en glasflaska för bordsvatten, som blivit mycket uppmärksammad. Flaskan, som är designad och utvecklad av Ardagh Glass, har ett  diamantmönster, som sprider ljusreflexer och ger en gnistrande effekt.
”Diamantflaskan” har blivit en stor framgång, både för Harrogate Water Brands och för tillverkaren Ardagh Glass, och den har på kort tid vunnit inte mindre än fyra prestigefyllda design- och förpackningsutmärkelser.


Prisregnet över ”diamantflaskan” omfattar guld i ansedda Roses Creative Awards och i British Bottlers Institutes (BBI) årliga tävling , silver i brittiska nationella tävlingen Starpack Awards, och pris i prestigefyllda A´Design Awards, där flaskan presenterades som ett högst berömvärt exempel på förpackningsdesign.

I samtliga tävlingar hyllades det djärva förhållningssättet till designprocessen, det skickliga tekniska genomförandet och det tydliga strategiska tänkandet. Starpack-juryn formulerade det exempelvis så här: ”Smart flaskdesign men ändå enkel med bra balans. Framhäver vattnet. Lättviktig och precis tillräcklig. Begåvat!”

”Flaskans ´diamanter´ sprider ljus och skapar en mousserande effekt. När flaskan är fylld är effekterna som störst och ljusreflexerna ger liv åt flaskan och vattnet. Ett effektivt sätt att få förpackningen att engagera och interagera med konsumenten”, säger Sharon Crayton, marknadschef för Ardagh Glass, Europe.

”Vi är hänförda över den nya designen. Flaskorna är vackra och de besitter en utpräglad ´wow´-faktor”, sager James Cain, VD för Harrogate Water Brand.

------------------------------
N.B.: Harrogate är en stad och kurort i North Yorkshire i England. Det hälsosamma vattnet i Harrogate innehåller salt, järn och svavel och staden blev känd som ”The English Spa”, sedan det speciella vattnet upptäckts på 1600-talet.
Staden Harrogate har i dag cirka 75.000 invånare och förutom sitt mineralvatten är staden även känd för sina vackra trädgårdar och sina imponerande och arkitektoniskt fulländade byggnader.
Harrogate anses vara något av en önskestad att bo i och vid en stor omröstning häromåret utsågs staden som världens tredje mest romantiska plats, före starka konkurrenter som Paris, Rom och Wien… (källa Wikipedia).


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ardagh design Dryckesförpackningar förpackningstävling Glas Glasförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK