...
Läppstift tog hem årets Diamond Pentaward
Designen för läppstiften i Marc Jacobs Beauty Line är gjord av New Yorkbaserade Established och påminner om stiliserade pennor och färgkritor.

En serie läppstift, med en design som påminner om stiliserade pennor och färgkritor, tog hem den åtråvärda titeln Diamond Pentaward och Best of Show i årets upplaga av förpackningsdesigntävlingen Pentawards. Läppstiften är designade av byrån Established i New York och ingår i modedesignern Marc Jacobs kollektion av läppstift.

Förutom Diamond Pentaward-trofén tilldelades läppstiften och designbyrån Etstablished även prepress- och förpackningsföretaget Eskos specialpris i form av design- och visualiseringsprogrammet Esko Suite 14, värt 5.000 euro. 

Förutom topputmärkelsen Diamond Pentaward har Pentawards namnkunniga tolvmannajury även utsett vinnarna i de fem huvudkategorierna drycker, livsmedel, kroppsprodukter, lyxprodukter och andra marknader. Dessa fem vinnare belönas med utmärkelsewrna Platinum Pentawards. Dessutom har man utsett vinnare av Gold, Silver och Bronze Pentawards i flera underkategorier.

Årets prisceremoni i Pentawards ägde rum i London i Royal Institute of British Architects auditorium. 300 designers och varumärkesägare från 33 länder fanns på plats för att följa prisceremonin och motta Pentawards-troféer.

Vi kommer att presentera de fem platinavinnarna och ett urval av de övriga vinnande förpackningskoncepten under de kommande dagarna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designbyrå designer förpackningsdesign förpackningstävling Kosmetika Pentawards

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK