...
Fors Bruk tillverkar den nya Performa-kartongen
Stora Ensos nya kartongkvalitet Performa Brilliance är speciellt avsedd för högkvalitativa kartongförpackningar.

Stora Enso presenterar nu en ny kartongkvalitet, som fått namnet Performa Brilliance. Kartongen är främst avsedd för högkvalitativa kartongförpackningar och för grafiska produkter. Den lämpar sig för flera användningsområden, som till exempel läkemedels-, kosmetika- och lyxförpackningar.

”Performa Brilliance är en av de bästa falskartongkvaliteter, som Stora Enso hittills har utvecklat. Den sätter nya standarder för grafik, tryckbarhet och körbarhet. Hög ljusstyrka, utmärkt jämnhet och visuellt tilltalande är Performa Brilliances viktigaste egenskaper och kombinerat med hög kvalitet och mångsidighet, så får man en perfekt kartong för vilket premiumvarumärke som helst. Kartongen är överlägsen på falskartongmarknaden med sin vithet, på både fram- och baksida”, säger Jari Latvanen, ansvarig för Stora Ensos Consumer Board-division.

Till skillnad från andra kvaliteter i Stora Ensos kartongfamilj Performa innehåller Performa Brilliance kemitermomekanisk pappersmassa (CTMP) tillverkad av björkfiber, vilket ökar kartongen visuella egenskaper.

Performa Brilliance tillverkas i Fors Bruk i Dalarna, där Stora Enso investerat 6 miljoner euro (ca 57 miljoner kronor) för att möjliggöra CTMP-produktion ur björkfiber.

Performa Brilliance är miljöcertifierad enligt FSC (Forest Stewardship Council), PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) och EU:s Ecolabel. Den senare garanterar att kartongen uppfyller EU-kommissionens ekologiska kriterier för papper och kartong, som ska användas för grafiska slutprodukter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CTMP Förpackningsmaterial Fors Fors Bruk Kartong Kartongförpackningar Pappersbruk Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK