...
Berghs-studenter skapar UNICEF-förpackningar

BillerudKorsnäs och UNICEF ställer studenter på Berghs School of Communication inför en spännande, kreativ utmaning – att förpacka den känsla, som kan få fler att stödja UNICEF i välgörenhetsarbetet runtom i världen.
BillerudKorsnäs har samarbetat med Berghs School of Communication sedan 2010. Syftet är att sporra studenternas kreativitet och att väcka intresset för förpackningslösningar hos framtidens designers, kommunikatörer och beslutsfattare. Samarbetet började som en årlig tävling och har idag utvecklats till en integrerad del av heltidsutbildningarna Grafisk design och Produktionsledning.


Årets upplaga, PACKCHALLENGE:15, genomförs under september och oktober. Berghs-studenterna ställs inför en spännande kreativ utmaning – hur kan man på bästa sätt förpacka den känsla, som kan få fler att hjälpa UNICEF i välgörenhetsarbetet runtom i världen?

”Berghs School of Communication är en av världens bästa kommunikationsskolor. Samarbetet är mycket viktigt för oss eftersom det ger en värdefull injektion av nytänkande, samtidigt som vi i kursplanen får möjlighet att visa de utmaningar som framtidens förpackningar står inför. Att uppgiften i år stödjer UNICEF:s arbete känns värdefullt och mycket relevant,” säger Jimmy Nyström, Business Development Director, BIllerudKorsnäs.

UNICEF:s uppdrag är att stärka barns rättigheter, ett arbete som finansieras helt genom frivilliga bidrag från privatpersoner och företag. Ett sätt att samla in pengar är att sälja så kallade fältprodukter, till exempel vaccin, vattenreningstabletter, skolmaterial och myggnät.

Produkterna säljs i en webbshop och i butiker under vissa kampanjperioder. Som tack för bidraget kan köparen få ett gåvokort och den, som vill, kan sedan ge bort detta som julklapp, födelsedagspresent, etc. 

Uppdraget till studenterna är att ta fram en ny lösning med koncept, förpackningslösning och design som kommunicerar nyttan med gåvan, hur pengarna används och som samtidigt motiverar till att stödja.
Lösningen ska:
-           Upplevas som enkel att förstå och lätt att köpa
-           Förstärka kunskapen och känslan av att det är ”på riktigt”
-           Kunna användas i många olika typer av butiksmiljöer
-           Kännas schysst att köpa och värdefull att få
-           Vara relevant under hela året
-           Vara till någon del fiberbaserad
-           Vara kostnadseffektiv att framställa och distribuera

Innovation och användande av ny teknik kommer att premieras, under förutsättning att det tillför kundvärde och är relevant.

Slutpresentationen av Berghs-studenternas lösningar kommer att ske den 29 oktober.

”UNICEF har en lång historia av att arbeta med innovationer, där vi använder nya teknologier och material för att öka effektiviteten i vårt fältarbete och nå fram till utsatta barn över hela världen. Vår verksamhet är helt beroende av frivilliga bidrag, därför är det lika viktigt för oss att hitta innovativa sätt att öka vår insamling. PACKCHALLENGE är ett fantastiskt initiativ och vi ser verkligen fram mot resultatet av elevernas arbete”, säger Andreas Eriksson, kommunikationschef, UNICEF Sverige.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs design Förpackningsutveckling Övrigt UNICEF

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK