...
BillerudKorsnäs belönades för upplösningsbar säck
BillerudKorsnäs cementsäckskoncept D-Sack™ har vunnit Pulp & Paper International-priset för innovation inom hållbara förpackningar.

BillerudKorsnäs cementsäckskoncept D-Sack™ vinner Pulp & Paper International-priset för innovation inom hållbara förpackningar. När cementen i säcken ska användas, kastas säcken hel och oöppnad i en cementblandare, där den snabbt löses upp! 
PPI-juryn uppskattar särskilt att D-Sack™ visar på hållbarhet ur ett bredare perspektiv. Innovationen är inte begränsad till enbart återvinning eller hur materialet bryts ner, utan lösningen omfattar hela värdekedjan.


I samarbete med LafargeHolcim, en global ledare inom byggmaterialindustrin, utvecklade BillerudKorsnäs en cementförpackning, D-Sack™, som bokstavligen försvinner. Den löser helt enkelt upp sig vid användning. Säcken kastas nämligen utan att öppnas direkt in i cementblandaren, där den löses upp!

D-Sack-konceptet gör inte bara jobbet lättare för användarna, utan ger också en renare, hälsosammare och säkrare arbetsplats. Eftersom det inte finns några tomma säckar, försvinner kostnaden för avfallshantering. Det eliminerar även cementavfall och optimerar den tid som behövs för att hantera och blanda.
Kort sagt, arbetsmiljön förbättras och produktiviteten går upp. Det finns inget damm, kladd, inget spill och inga tomma säckar som skräpar ner.

”Hållbara förpackningslösningar handlar om vilka effekter, både positiva och negativa, förpackningen och dess innehåll har på människor och vår planet, både idag och imorgon. För att kunna vara innovativa måste vi förstå, mäta och lösa behoven i hela värdekedjan för förpackningen och dess innehåll. Detta är något som vi tror starkt på och det är en ära att bli uppmärksammade för det” säger Mikael Strömbäck, Business Segment Director, Sack Solutions på BillerudKorsnäs.

PPI-priset är en global utmärkelse som delas ut för sjunde året i rad, för ledarskap, visioner, innovationer och strategiska prestationer inom skogsindustrin.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Industri Pulp & Paper Säckar Säckfyllning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK