...
Ny verkställande direktör i Peterson Packaging AB
Dan Johannessen är nytillträdd VD i Peterson Packaging AB.
Den välkända Peterson-loggan: en blå elefant, formad av bokstäverna ”MOSS”,  som lyfter en pappersrulle med snabeln.

Dan Johannessen har tillträtt som ny verkställande direktör i Peterson Packaging AB, som ingår i norska Peterson Packaging-koncernen. Dan Johannessen har under flera år arbetat inom koncernen i olika funktioner.

”Dan Johannessen har ett gediget förflutet inom branschen och vi ser med glädje fram emot att återuppta samarbetet. Hans tillträde blir ett starkt tillskott för Peterson Packaging AB och en tillgång för hela koncernen”, skriver koncernchefen Even Ketil Stave i ett pressmeddelande.

Peterson Packaging AB har verksamheter i Norrköping (huvudkontor) och Bäckefors.

Lite Peterson Packaging-kuriosa i sammanhanget:
Peterson Packaging har i många år haft en logotyp, som föreställer en elefant vilken lyfter vad som liknar en timmerstock med sin snabel…
En något udda logotyp, kan tyckas, men om man tittar noga, så ser man att elefanten faktiskt är formad av bokstäverna ”MOSS”, som alltså är den norska stad, där den danske köpmannen Momme Peterson redan 1801 lade grunden till det som skulle bli en nordisk pappers- och förpackningskoncern. Och ”timmerstocken” som elefanten lyfter är förstås ingen timmerstock utan en pappersrulle!
Noterbart är också att elefant-logotypen tillkom vid en tävling 1930, då ledningen för M. Peterson & Søn AS ville ha en ny och bättre logotyp. Fram till dess hade företagsloggan nämligen utgjorts av – en fiol..!
År 1944 blev elefanten godkänd som firmamärke av norska patentstyrelsen och har sedan dess – med undantag av en period på 70- och 80-talet – varit kännetecknet för Peterson koncernen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Norge Övrigt Personal Peterson Packaging

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK