...
Bewi Packaging i Värnamo omstrukturerar
Bewi Packaging i Värnamo tillverkar bland annat inredningar och stötskydd i cellplast.

Cellplasttillverkaren Bewi Packaging i Värnamo ska omstrukturera sin verksamhet, vilket bland annat innebär att ett dussintal anställda sägs upp. Det skriver Värnamo Nyheter.
Bewi Packaging, som även har verksamhet i Urshult, ingår i BWI Group AB, som är moderbolag till Genevad Holding AB, där Bewi Packaging samt dotterbolag i Danmark, Norge och Finland ingår.


Moderbolaget BWI Group är en nybildad finsk-norsk koncern, som är resultatet av ett samgående mellan norska Bewi och finska Styrochem. Koncernen producerar EPS-produkter (cellplast) till förpackningar och till byggindustrin. Samtidigt som BWI Group bildades. köpte man också upp ett antal företag, däribland cellplasttillverkningen i Värnamo, vilken ingick i D. S. Smiths köp av SCA:s division Packaging för några år sedan. BWI Group ägs av rikskapitalbolaget Verdane Capital och Bewi Holding AS.

Omstruktureringen och uppsägningarna hos Bewi Packaging i Värnamo kommer sedan moderbolaget BWI Group redovisat en förlust för år 2014 med 24 miljoner kronor.

Värnamo Nyheter skriver att ett dussintal anställda varslats eller redan sagts upp i Värnamo och att man tagit bort ett skift.

”Vi effektiviserar och har reducerat i Värnamo så att vi utnyttjar vår produktionskapacitet på rätt sätt”, säger Göran Wikström, styrelseordförande för koncernen, enligt tidningen.

Enligt uppgift kommer BWI Group även att stänga en av bolagets fabriker i Danmark.

”I slutet av november kan vi berätta mer om omstruktureringen och då även om framtiden för enheten i Värnamo”, förklarar koncernchef Christian Bekken enligt Värnamo Nyheter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bewi Cellplast EPS Förpackningsmaterial Personal Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK