...
Kartongbolaget startar digital offsetproduktion
Kartongbolaget har investerat i en HP Indigo 30000 digital tryckpress.

Fr. v.: Johan Gustafsson och Jan-Olof Jungersten, Visutech skålar med Kartongbolagets Joakim Johansson och Peter Hauggard.

Kartongbolaget i Hälsingborg AB, med tre generationers erfarenhet av skräddarsydda förpackningar, har sett hur digital offsetproduktion kan tillföra verksamheten ett antal mervärden. Med fullt fokus på att möta sina kunder och deras utmaningar tar man nu ett helt nytt kliv in i den digitala förpackningsproduktionen med företagets nya HP Indigo 30 000 med vatten alternativt UV-lack online. 

”Vi tar nu ett riktigt stort, och för oss nytt, kliv in i den digitala offsetproduktionen av alla typer av förpackningar. Allt vi gör är med total koncentration och fullt fokus på våra kunder och deras lönsamhet”, säger Joakim Johansson, VD och företagets tredje generations ägare.

Hos Kartongbolaget är det varumärkesägarnas lönsamhet och framgång som kommer i första rummet. I Allerum utanför Helsingborg erbjuder företaget såväl idé, design och layout som konstruktion in-house. All produktion, oavsett små serier eller upp till miljontals förpackningar, sker i egen regi och i egna lokaler.
 
 ”Genom att addera mervärden kan vi hjälpa våra kunder att lyfta sin försäljning. Vi ser en förändring och vill i god tid möta marknadens krav med en mer teknisk och unik tjänst med möjlighet till nya applikationer”, berättar Joakim vidare.
 
Företagets investering i HP Indigo 30000 medger förbättrade möjligheter att optimera produktionen. Små som stora editioner med flertalet nya applikationer för förädling och variabla möjligheter med förkortade leveranstider passar väl för företagets kunder. Och den nya HP 30000-pressen kompletterar perfekt den existerande Heidelberg offsetpressen.
 
”Att möta kunder på kunders vis har alltid varit av största vikt för oss. Med vår nya digitala offsetproduktion kan vi lättare erbjuda alternativ som kan både testas och mätas direkt på marknaden med hjälp av ett stort antal olika batcher. Vi kan därmed styra editionerna efter marknadens efterfrågan”, säger Joakim stolt.
 
Med företagets nya investering uppnås även flertalet logistiska fördelar. Genom att aktivt välja vilken produktion som läggs i vilken press, uppnås en effektivitet med större upplagor, som kan ligga och rulla parallellt med medelstora och mindre editioner. Leveranstider kortas och pressarna arbetar optimalt.
 
Kartongbolaget har idag 19 anställda. Förhoppningen är nu att det ska bli fler i takt med att uppdragen och omsättningen ökar.
 
”Vi är ett kreativt och lösningsfokuserat företag och vi har alla sett fram emot detta ganska länge. Vi vill helt enkelt både bli fler och göra mer för våra kunder”, avslutar Joakim Johansson glatt.

Kartongbolagets HP Indigo 30000 har levererats av Göteborgsbaserade Visutech, som är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994. Visutech, som grundades 1988, har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

N.B.: Bland Kartongbolagets många uppdrag kan nämnas att man producerat ytterförpackningarna till Zlatan Ibrahimovics uppmärksammade doftserie ”Zlatan Ibrahimovic Parfums”. Läs mer om det HÄR!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck HP Indigo Kartong Kartongbolaget Kartongförpackningar Visutech

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK