...
En strålande start för Performa Brilliance
Stora Ensos nya kartong Performa Brilliance hare fått en strålande start på marknaden.

Stora Ensos nyligen lanserade kartongprodukt Performa Brilliance har fått en strålande start på marknaden för grafisk kartong. Flera grafiska tryckerier har testat Performa Brilliance under de senaste månaderna och de första kunderna har börjat använda kartongen i sin produktion.
Performa Brilliance tillverkas i Fors Bruk i Dalarna, där Stora Enso investerat 6 miljoner euro (ca 57 miljoner kronor) för att möjliggöra CTMP-produktion ur björkfiber.


”Produktutvecklingen och lanseringen sammanföll med att det uppstod ett tomrum på marknaden, när vår konkurrent Tullis Russell lade ner sin verksamhet. Vi tror att många av deras tidigare kunder skulle kunna ha nytta av Performa Brilliance och förväntar oss också att många befintliga kunder kommer att byta till den nya kartongen, eftersom det är vår bästa GC1-kartong hittills”, säger Product Manager Eva Lundqvist.

Performa Brilliance, som främst är avsedd för högkvalitativa kartongförpackningar och för grafiska produkter, erbjuder enligt Stora Enso ett attraktivt nytt alternativ med sin vithet och släthet och sina visuella egenskaper på både fram- och baksidan. Det gör kartongen till den bästa på marknaden vad gäller prägling, lasermärkning, folieprägling och olika typer av lackering. Substratet lämpar sig för flera digitala tryckmetoder.

”Den stora förändringen i produkten, själva massan, är resultatet av ett intensivt utvecklingsarbete. Vi har lyckats optimera produkten ytterligare med en bestrykning som gör baskartongen otroligt slät”, säger Eva Lundqvist.

Performa Brilliance finns tillgänglig med EU Ecolabel. Märket intygar att kartongen uppfyller EU-kommissionens ekologiska kriterier för papper och kartong, som används i grafiska produkter. Performa Brilliance säljs även certifierad enligt FSC® och PEFC™

Stora Enso skriver att Performa Brilliance nu även finns hos dessa återförsäljare: Igepa i Tyskland och Österrike, Polyedra i Italien och Denmaur Independent Papers i Storbritannien.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Fors Fors Bruk Kartong Kartongförpackningar Pappersbruk Performa Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK