...
”Bubblan” som skyddar stötkänsliga produkter
Bubl Bag har ett inre hålrum där produkten placeras och hålls på plats, sedan påsen fyllts med komprimerad luft.
Bubl Bag blåses lätt upp med det medföljande röret.

Bubl Bag är namnet på en innovativ skyddsförpackning för speciellt stöt- och slagkänsliga produkter. Den består av en uppblåsbar plastpåse med ett inre hålrum, där produkten placeras. Med hjälp av ett medföljande rör blåser användaren upp påsen med luft via en envägsventil, som håller kvar luften. På så sätt ”svävar” produkten inne i plastpåsen och är skyddad mot yttre påverkan i form av slag och stötar.  För att tömma påsen på luft och få ut produkten, trycker man bara ner röret i ventilen och bryter förseglingen.

Bubl Bag är utformad för att ersätta vadderade kuvert, bubbelplast och andra typer av skyddande transportlösningar. Enligt tillverkaren, brittiska företaget BUBL Bags, ger ”bubblorna” bättre skydd till lägre kostnad. De tar också upp betydligt mindre utrymme, innan de är uppblåsta, och kan återanvändas flera gånger.

”Om du behöver skicka en skör eller lättskadad produkt med post är Bubl Bag den ultimata lösningen. Konstruktionen innebär också att man kan placera flera mindre föremål i det inre hålrummet, vilka sedan hålls på plats utan att komma i kontakt med varandra”, säger Ross Woodburn, chef för BUBL Bags.

En Bubl Bag kan användas till föremål med olika form och storlek, eftersom den inre kärnan helt formar sig kring föremålet och håller fast det. Påsarna finns i stolekar från 20 x 20 cm upp till 500 x 600 cm.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bubl Bag Plast Plastförpackningar Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK