...
Biobaserade etikettfilmer från Avery Dennison
Avery Dennisons biobaserade polyetenfilm för etiketter innehåller mer än 80 procent förnyelsebart material.

Etikettspecialisten Avery Dennison har utvecklat biobaserade polyetenfilmer för etiketter. Filmerna innehåller mer än 80 procent förnyelsebart material.
Filmerna, som lanserades på Labelexpo Europe 2015 i Bryssel, finns i två versioner och de ger enligt tillverkaren varumärkesägare en möjlighet att uppfylla sina mål att använda förnyelsebara material i förpackningar samtidigt som man får funktionalitet och prestanda i paritet med en konventionella polyetenetikett.


”Med dessa biobaserade PE-etikettfilmer kan vi stödja konverterare, som vill uppfylla varumärkesägarnas önskan om förpacknngar från förnyelsebara källor”, säger Xander van der Vlies, hållbarhetschef på Avery Dennison Materials Group Europe.

De nya biobaserade etikettfilmerna finns i två versioner: en vit och en transparent. Det biobaserade polymermaterialet i filmerna är tillverkat av certifierat Bonsucro-socker från sockerrör och enligt Avery Dennison är plastmaterialet vad gäller kvalitet och egenskaper jämförbart med standard PE85-polymer.

Avery Dennison skriver i ett pressmeddelande att med lämpliga förberedelser kan de biobaserade PE-filmerna användas i befintlig utrustning utan behov av nyinvesteringar. Företaget skriver att beroende på det nya etikettmaterialets uppbyggnad rekommenderar man extra skarpa och oskadade stansverktyg för att uppnå optimal prestanda vid tryckning och konvertering.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Avery Dennison Bioplast biopolyeten Etikett/Märkning Märknings- & Etiketteringsutrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK