...
På FrontPacs invigning fick arken sällskap av The Ark
Bland pallar med ark och 225 inbjudna gäster framförde musikerna i The Ark och Cornelius Löfmark låtar av Arlöv-sonen  Kal P Dahl.

FrontPacs VD Martin Enocson är nöjd och förväntansfull över wellpapplinjen från Bobst.

FrontPac bjöd förra veckan på fest för att fira den senaste investeringen i sin fabrik i Arlöv, strax utanför Malmö. De senaste fem åren har företaget genomgått en stor förändring med totala investeringar på nästan 100 miljoner kronor. Den senaste investeringen är en nittio meter lång wellpapplinje från Bobst.

”FrontPac ser med tillförsikt på framtiden med produktion i Sverige. Vi har våra rötter i Arlöv och vi kan ge den absolut bästa servicen till våra kunder genom att säkra att produktionen ligger här. Här har vi tillgång till alla de svenska pappersbruken, som gör papper i den höga kvalitet, som ger oss en fördel”, säger VD Martin Enocson

Idag exporteras hälften av produktionen till mer än femton länder, till och med till Kina och USA. 

Den nya maskinen innebär att man producerar wellpapp direkt in-line, samtidigt som man limmar på det tryckta arket. Med ökad kvalitet och ökad kapacitet så framtidssäkrar man verksamheten. Maskinen är dessutom byggd på ett sätt som gör, att när digitaltryckpressarna är så långt utvecklade att de kan köras in-line så kan man placera in en mitt i linjen och trycka direkt på pappersrullen. I samband med denna investering så har man också tagit ett helhetsgrepp på uppvärmningen av lokalerna. Tidigare har de värmts med fossila bränslen. Nu återvinner man den vattenånga, som krävs för att göra wellpapp, och värmer alla lokaler. Dessutom har FrontPac tecknat nytt elavtal innebärande att all el, som används, kommer från vattenkraft.

Till festen den 8 oktober kom långväga gäster från flera länder för att vara med och fira. Totalt var det 225 gäster, som fick en kväll med fabriksvisning, mat och underhållning. Både försäljningschef Jesper Ladelfa och VD Martin Enocson höll tal till gästerna.

Festen hölls i produktionslokalen, där det fanns gott om pallar med tryckta ark, och faktum är att kvällen innebar ytterligare ark! Gästerna fick lyssna till låtar från Arlövs största musiklegend, Kal P Dal, framförda av Cornelius Löfmark och musikerna från välkända The Ark. Det vill säga samma uppsättning som spelat den framgångsrika musikalen Kal P Dal på Slakthuset senaste åren och som setts av fler än 20.000 besökare.
  
”Nu ska maskinen leverera vad den är köpt för och många förpackningar framöver lär komma från Arlöv. Tänk på det nästa gång ni är på Systembolaget och köper en bag-in-box eller handlar ett svenskproducerat kullager någonstans i världen. Förpackningen kanske är tillverkad i Arlöv”, säger Martin Enocson.

Här kan du se en filmad intervju med FrontPacs VD Martin Enocson i samband med invigningen av wellpapplinjen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bobst Förpackningsmaskiner FrontPac Maskin och Utrustning Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK