...
DS Smith köper grekiskt wellförpackningsföretag
”Förvärvet stärker och kompletterar vår närvaro i sydöstra Europa”, säger DS Smiths VD Miles Roberts.

Brittiska förpackningskoncernen DS Smith plc, meddelar att förvärvat den turkiska koncernen Cukurova Groups grekiska verksamheter inom wellpappbaserade förpackningar.
DS Smith, som är ledande i Europa inom wellpappförpackningar, tillverkade av återvunnen fiber, skriver att den förvärvade verksamheten, som omfattar tre produktionsanläggningar, är klar marknadsledare i Grekland med en omsättning på cirka 80 miljoner euro (ca 750 miljoner kronor). Verksamheten är fokuserad på FMCG-sektorn (Fast Moving Consumer Goods).


Samtidigt med förvärvet har DS Smith av konkurrensskäl gått med på att sälja sitt minoritetsägande i Cukurova Groups turkiska wellpapps- och förpackningsverksamheter till moderkoncernen Cukurova Group. Dessa turkiska verksamheter var innan affärens genomförande ägare till de berörda grekiska verksamheterna.

”Vi är mycket belåtna med förvärvet av Cukurova Groups grekiska wellpappverksamheter, som vi har samarbetat med i flera år och som står för hög kvalitet och stabilitet. Förvärvet stärker och kompletterar ytterligare vår ökande närvaro i den växande regionen i sydöstra Europa”, säger DS Smiths VD Miles Roberts i en kommentar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Cukurova Group DS Smith DS Smith Packaging Köp/Försäljning/Samgående Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK