...
BillerudKorsnäs lanserar förbättrade linerprodukter
Bättre tryck är ett positivt resultat av förbättringarna hos BillerudKorsnäs bestrukna liners.

Bättre tryckresultat, ökad styrka och styvhet. Det är några av förbättringarna av BillerudKorsnäs linerprodukter.  De kunder, som testat uppgraderingarna, ser flera positiva resultat.
BillerudKorsnäs erbjuder nu en ny version av linerprodukterna BillerudKorsnäs Design, Decor och Supreme. Uppgraderingen har resulterat i bättre fiberformering och slätare ytor, vilket ger ett bättre tryckresultat för linern. Samtidigt har styrka och styvhet kunnat ökas.


De kunder, som utvärderat de nya kvaliteterna, har samtliga sett positiva resultat. Bland annat ökad vithet, förbättrad tryckkvalitet och möjlighet att välja en lägre ytvikt tack vare den ökade styrkan och styvheten.

En av de kunder som testat de nya produkterna är Smurfit Kappa Flexoline i Nybro.

”Vi har börjat använda de uppgraderade versionerna av Design och Decor och vi är mycket nöjda. Tryckbarheten har helt klart blivit bättre”, säger Anders Hagblom, inköpare på Smurfit Kappa Flexoline.

Bakgrunden till förbättringarna i linerprodukerna är en uppgradering av pappersmaskin 4 i Gävle. En investering på 220 miljoner kronor genomfördes i slutet av 2014, vilket bland annat innebar installation av en ny inloppslåda, en bröstvalsskak, en slätpress och nya avvattningselement

”Uppgraderingen av vår bestrukna liner innebär att vi kan erbjuda en lägre ytvikt med samma styrkeegenskaper jämfört med andra liners på marknaden, vilket gynnar våra kunder och miljön”, säger Anders Karlsson, Technical Service Manager, BillerudKorsnäs. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Smurfit Kappa tryckbarhet Well Wellpappförpackningar wellråvara

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK