...
O-I skänker unika flaskor till George Washingtons whisky
Glasgiganten O-I:s klassiska Pinch Grandeur-flaskor används till två nya single malt whiskies, producerade enligt skotska metoder vid det återuppbyggda destilleriet på president George Washingtons herrgård Mount Vernon i delstaten Virginia.

I staten Virginia i USA ligger herrgården Mount Vernon, som i mitten av 1700-talet var privatbostad åt USA:s förste president George Washington. På ägorna lät Washington bygga ett speciellt skotskinspirerat whiskydestilleri, som dessvärre förstördes i en brand i början på 1800-talet. Destilleriet restaurerades i början av det här seklet och tillverkning av unik skotsk single malt whisky, tillverkad efter George Washingtons egna recept, inleddes år 2006.
Två sådana whiskykvaliteter är nu färdiglagrade och klara för försäljning och de är tappade på flaskor som skänkts av globala glasgiganten O-I (Owens Illinois).


O-I-flaskorna kommer från företagets flaskserie Covet Classics och de har modellbeteckningen Pinch Grandeur. De fyrkantiga flaskorna har en ren, enkel men elegant stil och har stora ytor för etiketter och grafisk dekoration.

”Att få bidraga till detta projekt är en riktig ära för O-I. Förutom att stödja et antal viktiga organisationer uppmärksammas också spritindustrins rika historia och framtid i USA”, säger John Zanini, chef för O-I:s försäljning i Nordamerika inom kategorin sprit.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar Glas Glasförpackningar O-I USA whisky

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK