...
Ny VD och koncernchef  i polymerföretaget Nolato
44-årige Christer Wahlquist tillträder som ny VD och koncernchef för Nolato i februari nästa år.
Efter åtta år på VD-stolen avgår Hans Porat på egen begäran.

Torekovbaserade polymerföretaget Nolatos nuvarande VD och koncernchef Hans Porat har aviserat att han slutar på egen begäran och går i pension i samband med att bokslutskommunikén för 2015 offentliggörs den 4 februari 2016. Till ny VD och koncernchef har styrelsen utsett Christer Wahlquist, som sedan 2005 är chef för affärsområdet Nolato Medical.

”Christer Wahlquist är, med sin breda affärserfarenhet och gedigna kunskap om Nolato, rätt person att fortsätta de senaste årens mycket framgångsrika utveckling av Nolato”, kommenterar styrelsens ordförande Fredrik Arp

Christer Wahlquist, 44 år och bergsingenjör med en kompletterande MBA, har betydande internationell erfarenhet av såväl marknad och produktion, som förvärv. Han har arbetat i Nolato sedan 1996 och har under sina tio år som affärsområdeschef mycket framgångsrikt utvecklat Nolato Medical till en global aktör med verksamhet i Europa, Nordamerika och Asien. Han ingår sedan 2005 i Nolatos koncernledning. 

Christer Wahlquist tillträder som VD och koncernchef den 5 februari 2016. Processen att rekrytera en ny chef för Nolato Medical har inletts. 

Hans Porat, 60 år, kommer efter drygt åtta år som VD och koncernchef att lämna Nolato för att gå i pension. 

”Jag vill tacka Hans för hans utomordentliga insatser under dessa år. Nolato har under Hans ledarskap uppvisat en stark internationell tillväxt och en kraftig marginalförbättring, vilket har resulterat i en hög totalavkastning för aktieägarna”, säger Fredrik Arp. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Nolato Personal Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK