...
Planeta Design redesignar brittisk face-paint-specialist
”Ja, det är jag på bilden!”, skrttar Sandra Planeta och visar upp sin ansiktsmålning…
Så här blev resultaten, när medarbetarna på Planeta Design själva testade Snazaroos face-paint-produkter.

Svenska designbyrån Planeta Design har fått i uppdrag att göra en omfattande redesign av brittiska Snazaroos identitet och produktportfölj. Livsstilsvarumärket Snazaroo är världsledande inom ansiktsmålning och företaget, som har funnits sedan 1989, behövde uppdatera både varumärket och den visuella identiteten.
Sedan januari 2014 har Planeta Design arbetat med Snazaroos identitet, designstrategi och förpackningar och nu till hösten kommer resultatet att synas även i de svenska butikerna.
”Det har varit ett enormt roligt uppdrag, men resan har egentligen bara börjat, säger Sandra Planeta, creative director på Planeta Design.


Uppdraget att uppdatera Snazaroos varumärke och visuella identitet, inklusive förpackningar, vann Planeta Design i kamp med Pearlfisher, en av de bästa designbyråerna i Storbritannien.

”Ett fantastiskt roligt och galet uppdrag, som vi tog hem, och som nu äntligen får rulla ut globalt”, säger Sandra Planeta.

Hittills handlar det om cirka 180 produkter i Snazaroos sortiment, som Planeta Design har arbetat med, men det finns fortfarande många fler, som ska implementeras i den nya designen.

”För att skapa ett designsystem, som hanterar alla marknader, språk och kulturella skillnader, behövde vi renodla och förenkla. Vi har utvecklat sortimentet på produktnivå, därför var en redesign av identiteten, samtliga förpackningsserier och sortimentslinjer helt nödvändig”, säger Sandra Planeta..

”Planeta Design har varit skickliga på att ge oss både ett systemtänk, som täcker våra framtida behov, samt tagit fram en stark och dynamisk identitet. Vi är mycket nöjda och ser fram emot lanseringen under den nya parollen ´Paint a Smile´”, säger Claes von Hauswolff, Group Creative Director på ColArt, som äger Snazaroo.

Medarbetarna på Planeta Design har förstås inte kunnat undgå att själva testa produkterna de arbetat med, så häromdagen var det allmän ansiktsmålning på byrån. Och det ”skrämmande” resultatet syns på bilderna!

”Det är inte alla dagar man har så här roligt på jobbet!”, säger Sandra Planeta och visar upp hur en typisk Halloween-ansiktsmålning kan se ut.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designbyrå förpackningsdesign Planeta Design varumärkesägare

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK