...
Världens starkaste fluting blir nu ännu starkare
New Billerud Flute® används som mellanskikt i wellpappförpackningar för krävande transporter av till exempel industriprodukter och frukt & grönsaker.

BillerudKorsnäs lanserar New Billerud Flute® – en starkare fluting som gör det möjligt för kunderna att minska förpackningsvikt och materialåtgång. 
New Billerud Flute används som mellanskikt i wellpappförpackningar för krävande transporter och klimatförhållanden. Materialets redan överlägsna styrka har nu förbättrats med upp till åtta procent, vilket gör att kunderna kan tillverka en lika stark låda med mindre materialåtgång. Det i sin tur leder till lättare förpackningar och högre effektivitet i varje steg av logistikkedjan vilket ger både miljö- och kostnadsmässiga fördelar.
 

”Tack vare den högre styrkan i New Billerud Flute är det möjligt att gå ner i ytvikt och ändå bibehålla förpackningens prestanda”, säger Henrik Nilsson, Senior Technical Service Manager på BillerudKorsnäs. 

Med New Billerud Flute är det till och med möjligt att skapa starka och lätta wellpappförpackningar som kan ersätta tunga trä- eller plywoodlådor. För kunder inom industrisegmentet ger detta en möjlighet att minska såväl kostnader som miljöpåverkan. 

New Billerud Flute är en halvkemisk fluting tillverkad av 100 procent nyfiber från nordisk björk och uppfyller FDA:s och BfR:s krav för livsmedelsförpackningar.

Den nya och förbättrade flutingen har kunnat utvecklas tack vare en investering på 180 miljoner kronor i pappersmaskin 6 i Gruvön. Förutom den förbättrade styrkan har produktionskapaciteten av New Billerud Flute ökats med cirka 40.000 ton per år.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-10-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK