...
Rottneros lanserar ny massa för förpacknings- och tryckpapper
Den nya högutbytesmassan Opacity Extreme tillverkas vid Rottneros Bruk.
”Nu har vi en komplett och konkurrenskraftig produktpalett för högutbytesmassa”, säger brukschefen Olle Dahlin.

Efter ett omfattande utvecklingsarbete lanserar Rottneroskoncernen nu sin nya, förbättrade högutbytesmassa, Opacity Extreme, för tunna förpacknings- och tryckpapper, samt specialapplikationer. Produkten, som tillverkas i Rottneros Bruk, har förutom en extremt hög opacitet även utmärkta styrkeegenskaper och hög renhet.

Just när det gäller tunna förpacknings- och tryckpapperskvaliteter samt ett antal specialapplikationer, är opaciteten mycket betydelsefull, då låg ljusgenomsläpplighet fordras för att exempelvis trycket inte ska lysa igenom arket. På samma sätt är massans renhet, s.k. låg spethalt, viktig vid tillverkning av tunna papper.

Utvecklingen av Opacity Extreme har varit ett lagarbete inom Rottneros Bruk, där Fredrik Danielsson, teknisk försäljningschef, har varit ansvarig för utvecklingen.
 ”Opacity Extreme med sin kombination av goda styrkeegenskaper, hög renhet och överlägsen opacitet är den ledande produkten på marknaden för tunna papper”, säger Fredrik Danielsson.

Olle Dahlin, VD för Rottneros Bruk, menar att bolaget nu, i och med lanseringen av Opacity Extreme, har fått en mycket komplett och konkurrenskraftig produktpalett för högutbytesmassa, som innefattar allt från kartong och tissue, till tunna förpacknings- och tryckpapper.

För Rottneroskoncernen innebär lanseringen att koncernen stärker sitt erbjudande ytterligare. Det är ännu ett steg inom ramen för koncernens strategi att positionera de bägge bruken, Vallviks bruk och Rottneros bruk, mot en hög andel specialiserade pappersmassor.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Pappersbruk Pappersförpackningar Rottneros Vallvik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK