...
Skrinlagda planer på stor tysk-brasiliansk plastfabrik
”Försämrat affärsklimat i regionen gör att vi avbryter planerna på en gemensam plastfabrik i Brasilien”, säger Styrolutions VD Kevin McQuade.

För två år sedan träffade tyska plastproducenten Styrolution GmbH och brasilianska Braskem SA en överenskommelse om att bygga en stor gemensam plastfabrik i Brasilien. Vid fabriken skulle man bland annat tillverka ABS-plast för sydamerikanska kunder.
Men nu meddelar Frankfurtbaserade Styrolution att man drar sig ur samarbetet och skrinlägger planerna. Orsaken uppges vara ett försämrat marknadsläge och den pågående och förvärrade nedgången i den brasilianska ekonomin.
 

De båda bolagen tecknade en avsiktsförklaring i oktober 2013 med intentionerna bilda ett 50/50-joint venture för att bygga och driva en anläggning för tillverkning av bland annat styrenhartser och ABS-plast för de båda företagens kunder i Sydamerika.

”Vi var vid det tillfället mycket nöjda med det tillitsfulla och utmärkta samarbetet med Braskem och planerna på det gemensamma företaget. Men tyvärr har den snabba försämringen av affärsklimatet i regionen väsentligt försvagat marknaden och ökat riskerna att framgångsrikt genomföra projektet”, säger Styrolutions VD Kevin McQuade i ett uttalande.

Planerna på ett samriskföretag kan dock återupptas i framtiden om marknadsförhållandena förbättras och efterfrågan stiger, enligt Kevin McQuade. Styrolutions strategi att expandera på den sydamerikanska markanden ligger fast och framförallt vill man växa inom styrenhartser samt ABS-plast, som framförallt används till hushållsredskap samt skyddskåpor till telefoner, datorer, dammsugare, kontorsmaskiner, etc.

”Tills vidare kommer vi att förse våra sydamerikanska kunder med produkter från våra fabriker i Europa och Nordamerika”, säger Kevin McQuade.

Braskem SA har inte kommenterat det havererade samarbetet annat än att man konfirmerat att det inte blir något joint venture mellan dem och det tyska bolaget.

Braskem, som har sitt huvudkontor i São Paulo, är känt för sin produktion av plaster som polyeten, polypropen och PVC samt inte minst för sina bioplaster, där man anses vara en av världens största tillverkare.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast Braskem Köp/Försäljning/Samgående Plast Styrolution

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK