...
Mondi förvärvar i Sydkorea – och avyttrar i Tyskland
”Förvärvet av KSP stödjer vår strategi inom affärsområdet för konsumentförpackningar”, säger Mondi Groups VD David Hathorn.

Förpackningskoncernen Mondi Group är just nu aktiva på köp-och-sälj-marknaden.
Företaget meddelar att man har för avsikt att sälja wellpappanläggningen Raubling Mill i Tyskland och att man träffat en överenskommelse om att köpa det sykoreanska flexibelförpackningsföretaget KSP Co. Ltd.


Mondi-anläggningen i tyska Raubling tillverkar wellpapp av återvunnet material och den ska nu säljas till tyska Heinzel Group för en köpesumma av 25 miljoner euro (ca 234 miljoner kronor). Affären beräknas vara klar innan utgången av år 2015, men den ska dock först godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, innan den kan genomföras.

Företaget KSP Co. Ltd i Sydkorea som bildades 1973, tillverkar flexibla förpackningar, bland annat i form av pipförsedda och steriliserade ståpåsar för produkter inom livsmedel, drycker och djurmat. Företaget har huvudkontor och tillverkning i Seoul, samt en produktionsanläggning utanför Bangkok Thailand. Enligt Mondi skulle ett förvärv av KSP utgöra ett utmärkt komplement till bolagets motsvarande verksamheter i österrikiska Korneuburg och i Jackson, Missouri, USA.

Cirka två trededelar av KSP:s produktion går på export till andra asiatiska länder samt till USA och Europa. Företaget omsatte i fjol cirka 50 miljoner US-dollar (ca 430 miljoner kronor)

”Förvärvet stödjer ytterligare strategin inom Mondis affärsområde Consumer Packaging att utvecklas på mervärdesmarknader med hög tillväxt”, säger Mondi Groups VD David Hathorn.

Det aviserade förvärvet av KSP avser 95 procent av det utestående aktiekapitalet och affären, som ska godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas avslutas innan årsskiftet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
flexibla förpackningar Köp/Försäljning/Samgående Mondi Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK