...
Skånska föreningar är bäst på att ”rensa i naturen”
”Nu är vi uppe i tusentals föreningar spridda över hela Sverige”, berättar Rickard Andersson, produktchef på Pantamera.

Under 2015 har föreningar från norr till söder i Pantameras regi rensat naturen på burkar och PET-flaskor. Förutom den fantastiska miljöinsats föreningarna gör, får de dela på 10 miljoner i pantpengar.
2015 var det femte året, som Pantamera erbjuder svenska föreningar att vara med och samla in pant burkar och –flaskor och intresset har växt för varje år. Bara i år har över 500 nya föreningar har anslutit sig till samarbetet.


”När vi startade vår föreningsinsamling var det ett hundratal föreningar med, men nu är vi uppe i tusentals spridda över hela landet. Det är jättekul att se att pantpengarna kan vara ett bra tillskott för de ideella föreningarna, samtidigt som de gör en bra insats för miljö och hållbarhet”, säger Rickard Andersson, produktchef på Pantamera.

Överlägset bäst i Sverige är föreningarna i Skåne. Hela 359 aktiva föreningar hör hemma i Skåne län och hittills har de tillsammans samlat in 17.824 säckar proppfulla med pantförpackningar, motsvarande 3,5 miljoner kronor.

Pantamera gör allt för att det ska vara enkelt för föreningarna att vara med att hjälpa till och man tar även emot sådan dryckesburkar, som inte ger någon pant. Pantamera bistår med anpassade säckar, omslutare och etiketter. Föreningarna lämnar sedan in de fulla säckarna på någon av Sveriges över 400 inlämningsplatser.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesburkar Miljö pant Pantamera PET

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK