...
Metsä Board fick full pott för sin miljöinformation
”Ett erkännande som kompletterar vår nyss uppnådda plats på CDP:s globala Water A lista”, säger Mika Joukio.

Finska Metsä Board har inte bara kommit in på organisationen CDP:s prestigefyllda Water A-lista för sin ansvarsfulla användning av vatten i produktionen (som vi nyligen skrev om), utan man har även nått en topposition på Nordic Disclosure Leadership Index (CDLI), som upprättas av CDP och som listar nordiska företag med högkvalitativ information kring sitt miljöarbete och sin klimatpåverkan.

Indexet CDLI presenteras i CDP:s ”Nordic edition of CDP:s annual global climate change report” och där har Metsä Board fått 100 poäng av 100 möjliga och bolaget kan därför ses som en nordisk ledare vad gäller kvaliteten på den information, som företaget ger till investerare och globala marknadsaktörer om sin klimatpåverkan. För att komma in på Nordisk Disclosure Leadership Index krävs att en organisation är bland de 10 procent bästa organisationerna i sin region.

”Vår strategi mot bekämpning av klimatförändringar koncentrerar sig på tre områden: ökad användning av bioenergi, ökad resurs- och energieffektivitet samt på att tillverka lättare kartongkvaliteter. Att vi finns i topp på CDLI-listan är ett välkommet erkännande av att vi kommunicerar vårt arbete framgångsrikt och transparent. Vi nådde 100 poäng av 100 möjliga, vilket är en förbättring jämfört med fjolårets resultat. Det är ett erkännande, som fint kompletterar vår nyss uppnådda plats på CDP:s globala Water A lista”, säger Mika Joukio, Metsä Boards koncernchef.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CDP Finland Metsä Board Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK