...
Mer Metsä Board-nytt: Storinvesterar i Husum
Metsä Board fortsätter att satsa och investera i Husums bruk, nordost om Örnsköldsvik. 
Med Metsä Boards plastbelagda kartong från Husums bruk kan man bland annat tillverka dryckesmuggar, som konkurrerar med plastmuggar.

Nyheterna från finska Metsä Board duggar tätt dessa dagar och här kommer en till: bolaget har beslutat investera 38 miljoner euro (cirka 360 miljoner kronor) i en extruderingsanläggning med tillhörande infrastruktur i sitt bruk i svenska Husum. Linjen kommer att ha en kapacitet på cirka 100.000 ton belagd kartong och tas i bruk i början av 2017. 

För närvarande installeras i Husum en kartongmaskin med en kapacitet på 400.000 ton falskartong och som tas i drift under januari 2016. Metsä Board kommer att marknadsföra de nya volymerna i Amerika liksom för applikationer som muggar, tallrikar och brickor globalt. En stor del av applikationer för livsmedel och servering av mat kräver barriäregenskaper mot exempelvis fukt och fett och måste därför produceras av karting, som belagts med lämplig barriär.

”Kartong, som beläggs genom extrudering och som är baserad på färskfiber, konkurrerar i många fall med plast. Genom att övergå till kartong får företag, som serverar mat, en möjlighet att visa ett större miljöansvar. Eftersom våra kartongkvaliteter är lättviktiga och styva, har de också många andra fördelar exempelvis vid transport och konvertering”, säger Mika Joukio, Metsä Boards koncernchef.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Husum Kartong Livsmedelsförpackningar Metsä Board Pappersbruk Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK