...
Fransk whiskyförpackning utsågs till “Can of the Year”
”Årets burk” har ett  förslutningslock utformat som huvudet på en golfklubba.

I tidningen Canmakers årliga tävling “Can of the Year” utsågs en metallburk från franska burktillverkaren Virojanglor till ”Årets burk”. Burken, som är designad för att tjäna som ytterförpackning till en flaska med Ballantines whisky, har ett förslutningslock utformat som huvudet på en golfklubba och som är signerat av golfstjärnan Ian Poulter.

Det här var andra gången på kort tid, som den franska burktillverkaren Virojanglor vann ”Can of the Year”, vilken anses vara den mest prestigfyllda utmärkelsen inom metallförpackningar. År 2012 gick nämligen priset också till Virojanglor och även den gången var det en ytterförpackning till whisky, nämligen en metallbehållare för whiskyn Chivas Regal.

”Det är en stor ära för Virojanglor att få denna utmärkelse, inte bara för det strålande arbete som utförts av våra ingenjörer och förpackningstekniker för att åstadkomma denna unika form på förslutningen, utan också med tanke på hur Virojanglors verksamhet är så nära förknippad med det stora varumärket Ballantine”, säger Virojanglors VD Jean-David Curiel i en kommentar.

Behjälplig vid utformningen av den unika burkförslutningen till ”Årets burk” har varit London-baserade designbyrån Nude Brand Creation.

”Den klassiska formen för ett golfklubbshuvud blev vår inspiration och med hjälp av högkvalitativ tennplåt kunde man forma ett förslutningslock, som direkt appellerade till konsumenter som förstår att uppskatta såväl golf som god whisky”, säger Sophie Wagstaffe vid Nude Brand Creation.

Årets ”Can of the Year”-utmärkelser delades ut vid en galamiddag i slutet av oktober på klassiska golfhotellet Gleneagles i Skottland.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designbyrå förpackningstävling Metall Metallförpackningar Virojanglor whisky

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK