...
Förpackade ”superkrafter” vann Pack Challenge
Studenterna på Berghs som står bakom konceptet ”många krafter små” är från vänster Sofia Ekelund, Evelina Wirne, Sara Edström och Gustaf Jonshult.
Superkrafternas förpackningar med pin och aktiveringskod.

Varje pin symboliserar en superkraft kopplad till FN.s barnkonvention.

Årets vinnare av Pack Challenge har korats. Utmaningen var att med hjälp av ett annorlunda förpackningskoncept få fler att hjälpa UNICEF. Lösningen: Ge bort en peppande superkraft till någon du tycker om och bidra till ett kretslopp av glädje.
Pack Challenge är ett årligt samarbete mellan BillerudKorsnäs och Berghs School of Communication. 


I år har studenterna ställts inför utmaningen att på bästa sätt förpacka den känsla, som kan få fler att stödja UNICEF:s arbete för barn runt om i världen. Konceptet ska kommunicera nyttan med att ge, visa vart pengarna går och samtidigt motivera fler att hjälpa barn i utsatta situationer. 

Tävlingen är numera en integrerad del av heltidsutbildningarna Grafisk design och Produktionsledning vid Berghs och BillerudKorsnäs bidrar med föreläsningar och studiebesök, där studenterna får lära sig mer om företagets innovationskultur – att ständigt utmana konventionella förpackningar och utveckla nya hållbara material och lösningar. Syftet är att sporra kreativitet och väcka intresse för förpackningslösningar hos framtidens designers, kommunikatörer och beslutsfattare. 

Det vinnande bidraget är fem olika pins, som alla symboliserar varsin superkraft; ”Försonande Fredsstoft”, ”Kärleksglimande Pusskatapult”, ”Infektionsförintande Superförsvar”, ”Kunskapshöjande Visdomskraft” och ”Övernaturlig Megapepp”.

Varje pin presenteras i en kuvertliknande förpackning, där superkraften kopplas till FN:s barnkonvention. Den lyckliga mottagaren av en pin aktiverar sin superkraft och väljer samtidigt en fältprodukt på UNICEF:s hemsida. 

Det vinnande bidraget bygger på tanken att även små insatser kan göra stor skillnad. Genom att addera en helt ny dimension – att göra pins som kan bli nostalgiska samlarobjekt, skapas en lösning, som är lika enkel som den är genial. 

Det vinnande teamet av Berghs-studenter bestod av Evelina Wirne och Gustaf Jonshult, produktionsledning, samt Sofia Ekelund och Sara Edström, design.

”Vi ser stor potential i de deltagande bidragen och är mycket imponerade av den höga nivån på studenternas arbete och deras engagemang för UNICEF. Vår verksamhet är helt beroende av frivilliga bidrag, därför är det viktigt för oss att hitta nya innovativa sätt att öka vår insamling”, säger Andreas Eriksson, kommunikationschef på UNICEF Sverige.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Berghs BillerudKorsnäs design förpackningstävling

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK