...
Etikettföretaget Nordvalls blir alltmer digitaliserat
”Det skulle inte förvåna mig om vi är digitala fullt ut om några år”, säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.
Nordvalls producerar idag etiketter på två HP Indigo WS6800 digitala tryckpressar.

Etikettproducenten Nordvalls i skånska Sjöbo blir alltmer digitaliserade i sin produktion. I dag har man två HP Indigo digitala tryckpressar, vilka tillsammans svarar för 15 procent av företagets etikettproduktion, men VD Patrik Jenemark säger att det skulle inte förvåna honom om man är 100 procent digitaliserade om ett par år, om den nuvarande utvecklingen fortsätter.

”Vi har fyllt vår första HP Indigo WS6800 mer och mer månad för månad och pressen går nu i treskift. Redan efter sex månader nådde vi break even. Hade vi inte sett den goda utveckling och lönsamhet, som maskinen uppvisat, hade vi förstås inte valt att gå vidare”, säger Patrik Jenemark.

Nordvalls har i dag två HP Indigo WS6800 digitala tryckpressar, vilka har levererats av Göteborgsbaserade Visutech, som sedan 1994 är HP Indigos partner i Norden.

”Vår andra HP Indigo WS6800, som utöver lack och stans även erbjuder avancerad efterbehandling med applikationer som hotfoil m.m. är i full produktion. Idag är vi till 15 procent digitala. Om ett par år skulle det inte förvåna mig om utvecklingen tagit oss till att bli digitaliserade fullt ut”, menar Patrik Jenemark.

Enligt Nordvalls är en av förddelarna med digital etikettproduktion att man får nya nivåer av kvalitet och produktionshastighet, vilket skapar lönsamhet och utökad flexibilitet till fördel för kunderna.

”Vi hanterar idag fler förfrågningar och erbjuder våra kunder utökade valmöjligheter ´on demand´ utan extra kostnader. Det ger oss en viktig styrka i en bransch med tuff konkurrens”, säger Patrik Jenemark.

Med två högpresterande HP Indigo-maskiner har Nordvalls också kunna minska sin lagerhållning avsevärt, vilket logistiskt sett skapar betydande lättnad och ger en mer effektiv produktion.

”I samband med vår digitala satsning har våra operatörer och biträden erbjudits möjligheter med omfattande utbildningspaket, vilket också stärker oss”, avslutar Patrik Jenemark.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck Etikett/Märkning HP Indigo Nordvalls tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK