...
Polykemi Kina firade 10 år och invigde ny fabrik
Magnus Lindahl, VD Polykemi Kina, t.v. tillsammans med Ola Hugoson, delägare och VD för Polykemi i Ystad.
250 personer gäster fanns på plats, när Polykemi i Kina firade 10 år och invigde sin nya fabriksbyggnad, som ligger alldeles intill den gamla.

Ystadbaserade Polykemis kinesiska dotterbolag har firat tioårsjubileum med pompa och ståt. 250 gäster och TV fanns på plats vid festligheterna, där man också passade på att inviga en ny fabriksbyggnad.
Den nya anläggningen ger Polykemi Kina möjlighet att bland annat satsa än mer på dotterbolaget Scanfills speciella mineral/polymermaterial, som är riktat direkt mot förpackningsindustrin.


Polykemi startade sin verksamhet i Kina år 2005 för att först och främst kunna tillgodose Polykemis redan befintliga kunder, som valt att flytta ut verksamhet till Kina. År 2007 startade man upp sin första fabrik, som är på 4.500 kvadratmeter och ligger i Kunshan i Jiangsu-provinsen en bit utanför Shanghai. Och lagom till tioårsjubileet har man nu byggt ut verksamheten med ytterligare en fabrik på 7.000 kvadratmeter, vilket innebär att man mer än fördubblar sin nuvarande kapacitet på 9.500 ton

”Vårt koncept är att kunna ge våra kunder i Asien samma material som Polykemi tillverkar i Ystad. Våra slutkunder i Kina motsvarar till stor del de slutkunder, som vi levererar till i Europa och med material från vår fabrik i Ystad” ,berättar Magnus Lindahl, som är VD på Polykemi Compound i Kina.

Den nya fabriken ligger precis bredvid den äldre, vilket gör att man kan dela installationer och utrustning.. I den nya fabriken är det planerat för produktion av compounds, men den ger också företaget välbehövlig plats för lagerhållning av färdigvara.

Polykemi Kina får nu också möjlighet att satsa än mer på det material, som dotterbolaget Scanfill säljer och som är riktat direkt mot förpackningsindustrin. I den nya fabriken kommer en speciell avdelning att byggas upp, där Scanfill-materialet kan vidareförädlas i en renrumsmiljö.

”Vi har många potentiella kunder inom livsmedelsförpackningar, men då måste vi internt ha en infrastruktur, som gör det möjligt att kunna producera enligt kundens krav. Med den nya fabriken har vi nu större möjlighet att dela på tillverkningen av såväl Polykemis traditionella material som Scanfills. Arbetet med att marknadsföra Scanfills material i Kina fortsätter och förhoppningen är att under 2016 kunna presentera positiva nyheter angående detta. Vidare tror jag att Scanfills satsning på biomaterial kommer att kunna öppna dörrar för oss i Japan och Korea”, avslöjar Magnus Lindahl.

Polykemis 10-årsfirande i Kina blev en ståtlig fest med 250 gäster och kinesisk TV på plats. Gästerna bjöds på tal från företagsledningen och från representanter från den lokala regeringen i Kunshan, följt av fabriksvisning och mat.

”Självklart är det en stor händelse för ett företag att fira sitt 10-års jubileum, och speciellt för oss i Kina, där vi hade chansen att visa att vi växt och blivit stora sedan etableringen. Generellt i Kina är det viktigt att man visar sina affärspartners att man är framgångsrik. Vi har också under dessa tio år haft ett mycket bra samarbete med de styrande i provinsen Kunshan. Därför har vi kunnat fortsätta utvecklas ”, understryker Magnus Lindahl.

Jubileumsfesten blev också ett bra tillfälle för Polykemi Kina att informera om sitt humanitära CSR-arbete, som innebär att Polykemi sponsrar barn till migrantarbetare, vilka inte har råd att betala skolgången för sina barn. Polykemi bedriver också undervisning i engelska på skolan. Som tack för detta ville skolan gärna också vara med på jubileumet och de bjöd på två bejublade framträdanden!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Kina Plast Polykemi Scanfill

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK