...
iFoodbag och Mondi träffar global överenskommelse
”Vi är glada att ha signerat ett exklusivt avtal med Mondi Industrial Bags”, säger Karl Fallgren.

Marknadsintroduktionen av iFoodbag, den uppmärksammade svenska bärkassen, som ska hålla matvaror kylda tjugofyra timmar, närmar sig. Nu meddelar företaget att man träffat en överenskommelse på global basis med Mondi. Bägge parter är mycket nöjda med detta. Nu finns förutsättningarna för en global lansering under 2016.

iFoodbag har signerat ett globalt produktionsavtal med Mondi. Som en integrerad leverantör kan Mondi ge support och erfarenhet i hela produktionen och även när det gäller leverantörskedjan. 

iFoodbag är omgärdad av en rad patent och är en påse tillverkad av ett, som man själva säger, ”revolutionerande, pappersbaserat kompositmaterial”. Det resulterar i en temperaturkontrollerande förpackningslösning, som kan skydda kylda och frysta livsmedel i upp till ett dygn, beroende på vissa temperaturbegräsningar och omständigheter.

Tester, som nyligen genomförts, dokumenterats och verifierats av Innventia, bevisar påsens egenskaper. Och företaget iFoodbag talar själva om produkten som en ”game changer”. 

”Vi har noga utvärderat olika tänkbara produktionspartners under det senaste året, för att hitta ett kompetent och framåttänkande företag, som kan marknadsföra denna fantastiska produkt med oss och vi är nu glada att ha signerat ett exklusivt avtal med Mondi Industrial Bags. Det här bygger förutsättningarna för vår globala marknadsintroduktion under år 2016”, säger Karl Fallgren, som är grundare och CEO i iFoodbag.

”Vi är mycket inspirerade av den här nya produkten. Vi tror mycket starkt på den innovativa styrka in iFoodbags idé och de många fördelar den ger handeln och konsumenterna. Det här är en perfekt produkt i vår innovationskultur”, kommenterar Claudio Fedalto, Deputy COO och Sales & Marketing Director på Mondi Industrial Bags.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bärkassar Förpackningsmaterial ifoodbag Innventia Livsmedel Livsmedelsförpackningar Mondi Pappersförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK