...
Danska Color Label tar digitalpress nr två i drift
I Color Labels lokaler finns nu två stycken HP Indigo digitala tryckpressar – men också tolv flexopressar…

Color Label A/S i danska Risskov har i alla år jobbat med blixtsnabba leveranser och den digitala tekniken har så klart förenklat leveranserna för dem. Flexopressar dominerar i fabrikslokalerna, men nu har man investerat i sin andra press från HP Indigo, och man räknar med att digitaliseringen kommer att fortsätta.
Det är mer än tydligt att både tid och flexibilitet sätts i första rummet hos Color Label. Företaget tummar inte på vare sig ansvar, kvalitet, produktsäkerhet eller teknisk utveckling. Leveranser samma dag har varit företagets verklighet i hela trettiofem år. Så det är inte för inte som företagets slogan ”Inte störst, men först” än idag är högaktuell.


”Ja, vi sätter verkligen ett värde på tid, som vi även ser att våra kunder värderar högt. Vi vågar säga att vi idag är snabbast i Danmark. Vi kommer snabbt igång. Ifrån att vi fått in ett jobb är vi i produktion redan efter 10 minuter. Med kunder inom kemiteknisk och livsmedelsindustri samt detaljhandel är detta mer än betydelsefullt”, berättar Erik Grønning, CEO på Color Label.

Företagets första HP Indigo WS6600 har gett mersmak och nyligen har Color Label tagit press nummer två i drift – en HP Indigo WS6800. Pressarna jobbar vid sidan av tolv flexopressar. Företaget producerar så väl etiketter som shrinksleeves och förpackningar.

Lonnie Melskens, COO, instämmer i det Erik berättar.

”Vi har en lite annorlunda filosofi med vår inställning till tid och flexibilitet. Vi har bland annat beslutat oss för att köra våra båda HP Indigopressar i ett skift vardera. Detta gör vi just för att ”hålla öppet” för de riktigt snabba jobben”. 

”Idag är vi till cirka 30 procent digitala, men med den här utvecklingen kan jag tro att vi inom en femårsperiod har utvecklats upp emot cirka 80 procent”, avslutar Erik Grønning.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Color Label digitaltryck Etikett/Märkning HP Indigo tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK