...
Stark framtidstro präglade årets Elmia Subcontractor
Elmia Subcontractor är en populär träffpunkt för tillverkningsindustrin och dess underleverantörer.

I 40 år har Elmia Subcontractor stått värd som marknadsplats och belyst trender och skapat värden för tillverkningsindustrin. Framtidstrender och positiva toner för tillverkningsindustrin genom nya affärer stod i centrum på årets Elmia Subcontractor. Marknadsbarometrar som presenterades på mässan pekade på ett relativt svagt 2015 men samtidigt på en framtidstro inför kommande år.

14.289 personer besökte årets Elmia Subcontractor och att det är rätt plats för både affärer och trender vittnade flera utställare om. En av dem är Bo-Inge Stensson, Senior Vice President, Group Purchasing på SKF
”Det är en väldigt stor mässa med en bra mix av olika leverantörer från i princip hela världen. Det är en bra representation av olika teknologier och olika produkter och tjänster som de kan erbjuda. Mässan har utvecklats till att bli norra Europas största underleverantörsmässa och jag tror att det är viktigt att ha en plattform där de ledande företagen kan träffas. Du ser inte bara produkterna, utan det knyts också mycket kontakter på en sådan här mässa”, säger han.

Subcontractor Connect, mässans matchmaking, är välkänt för sin höga verkningsgrad och arrangerades för elfte året i rad. Redan under mässans första dag var 500 skräddarsydda möten mellan leverantörer och inköpare inbokade.

Årets konferens om additiv tillverkning lockade deltagare från hela industrin och spände över både den globala bilden av additiv tillverkning och hur företag ska bli vinnare genom mer förståelse och kunskap. Att kompetens kring tekniken och affärsstrategier är avgörande för att nå framgång var ett tydligt budskap från expertpanelen.
Mässans särskilda kunskaps- och inspirationsarena Subcontractor InnoDex bjöd på en spännande och innovativ uppvisning av världsunika produkter, nya material och produktionstekniker, som premiärvisades i Sverige. 

Det senaste i sifferväg om branschen visades också på Elmia Subcontractor. Traditionsenligt presenterade både Fordonskomponentgruppen, FKG, och Svensk Industriförening, Sinf, sina barometrar för framtiden. Och trots ett relativt svagt innevarande år vittnade båda om stark framtidstro och positiva tongångar redan nästa år. 
Drygt hälften, 54 procent, av de svenska fordonsleverantörerna bedömer att omsättningen år 2016 kommer att öka enligt FKG:s barometer, och hela 71 procent av underleverantörerna tror på en högre omsättning 2016, visar Sinf:s barometer.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Elmia Elmia Subcontractor Konferenser och mässor Mässor Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK