...
Smart matförpackning tog hem segern i tyska PIDA
Den vinnande förpackningen Ladhidh är gjord för att bära och äta en falafel i pitabröd.

Förpackningen Shakyloop, designad av teamet H. Trang Nguyen, Lisa Herrmann, Sindy Osnowski och Vanessa Hahn från Beuths högskola för teknik i Berlin, vann såväl publikens pris som pris för bästa innovation.

Priset för bästa användarvänlighet tilldelades teamet Anh Vu Nguyen, Georg Vulpius och Carolin Auzinger, Beuths högskola för teknik, Berlin, för deras Cake-Break.

Segern i BillerudKorsnäs designtävling PIDA Tyskland går i år till ett team från Mediehögskolan i Stuttgart. Studenterna har lyckats skapa en smart och snygg förpackningslösning för mat ”on-the-go”.
Förpackningen har fått namnet Ladhidh och är gjord för att bära och äta en falafel i pitabröd. Förpackningen är solfjädersformad och storleken kan justeras av användaren efterhand som innehållet konsumeras. Ladhidh kan förses med ett lock för att undvika spill och ett bärhandtag, som gör den lätt att bära.


Ladhidh visar hur en förpackning kan vara såväl innovativ som användarvänlig och lätt att tillverka. Ladhidh är gjord för att bära och äta en falafel i pitabröd. Den solfjäderformade, bärbara kartongförpackningen platsar perfekt i en modern och mobil livsstil. Förpackningen kan förses med ett lock för att undvika spill och ett bärhandtag gör den lätt att bära. Ladhidh har visat sig vara en smart lösning för en enkel och kladdfri måltid för den som är på språng. Tack vare en mycket smart och funktionell vridmekanism, gör den flexibla solfjäderkonstruktionen att förpackingens storlek ändras av användaren själv. En lika finurlig som perfekt lösning”, skriver juryn i sin motivering.

Det vinnande teamet utgörs av Hanna Vayhinger, Edda Seemann, Johannes Wilhelm och Valentina Lehmann från Mediehögskolan i Stuttgart. 

Sedan drygt tio år tillbaka arrangerar BillerudKorsnäs PIDA (Packaging Impact Design Award), i samarbete med ledande universitet och högskolor i Frankrike, Tyskland och Sverige. Tävlingen uppmärksammar innovativa förpackningslösningar och arrangeras tre gånger årligen, en i vardera land. Årets tema, ”Style & Smart on the Go”, handlar om att utveckla smarta förpackningslösningar för måltider, som äts på språng. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs design förpackningstävling PIDA Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK