...
Flint-koncernen förvärvar digitalpressbolaget Xeikon
I och med förvärvet blir Xeikons VD Wim Maes VD i den nybildade divisionen Flint Group Digital Printing Solutions.

”Ett utmärkt tillfälle för Flint Group att ytterligare avancera på den digitala marknaden”, säger Flint Groups VD Antoine Fady.

Luxemburg-baserade tryckfärgsproducenten Flint Group har köpt digital tryckpresstillverkaren Xeikon, som har huvudsäte i nederländska Eede samt produktionsanläggningar i Lier, Ieper och belgiska Heultje. Samtidigt skapar Flint en ny division inom koncernen som får beteckningen Digital Printing Solutions och där verksamheterna inom Xeikon utgör grunden.
Flint Group skriver i ett pressmeddelande att förvärvet av Xeikon har möjliggjorts genom att Flint Group köper bolaget XBC B.V., som innehar mer än 95 procent av aktierna i Xeikon N.V.


Flint Group skriver också i pressmeddelandet att den nybildade divisionen ytterligare kommer att bredda Flint-koncernens globala utbud inom konventionella och digitala trycklösningar i form av pressar, utrusningar, förbrukningsmaterial och tjänster.

”Det här förvärvet är ett utmärkt tillfälle för Flint Group att ytterligare avancera på den digitala marknaden. Xeikon har en dokumenterad historia av att leverera enastående värde genom hög kvalitet, hög produktivitet samt innovativa och hållbara lösningar. Xeikon kommer utan problem att smälta in i vår verksamhet och jag är glad att kunna välkomna såväl Xeikons anställda som deras kunder ”, säger Flint Groups VD Antoine Fady.

Xeikons VD Wim Maes blir VD för den nya divisionen Flint Group Digital Printing Solutions och kommer att rapportera direkt till Antoine Fady.

”Vi inom Xeikon är mycket glada över att bli en del i Flint-koncernens globala organisation och förväntansfulla inför de möjligheter förvärvet innebär för vår tillväxt. Xeikons engagemang inom segment som digitala etiketter, förpackningstryck, dokumentutskrifter, etc. har lönat sig i form av stigande marknadsandelar och gott ekonomiskt utfall”, kommenterar Wim Maes.

Transaktionen förväntas vara genomförd innan utgången av 2015, under förutsättning av den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter. Inga uppgifter om de ekonomiska villkoren för affären har offentliggjorts.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck Etikett/Märkning Flint förpackningstryck Köp/Försäljning/Samgående tryckpress Xeikon

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK