...
Det här är den största robot som ABB hittills tillverkat
Roboten IRB 8700 är den största robot, som ABB Robotics hittills tillverkat.

ABB Robotics har introducerat den mångsidiga roboten IRB 8700. Det är den robot i produktsortimentet, som har högst hanteringskapacitet. Den har en räckvidd på 3,5 meter och en hanteringskapacitet på upp till 800 kg (1.000 kg med handleden nere, 630 kg med LeanID). Enligt ABB är IRB 8700 den snabbaste roboten på marknaden i sin storleksklass och den sägs vara 25 procent snabbare än motsvarande robotar hos konkurrenterna. IRB 8700, som är ABB:s största robot hittills, har samtidigt den lägsta totala ägandekostnaden.

IRB 8700 finns också i en med lägre hanteringskapacitet men större räckvidd. Den roboten har en räckvidd på hela 4,2 meter och en hanteringskapacitet på 550 kg (620 kg med handleden nere, 475 kg med LeanID) .

ABB skriver i ett pressmeddelande att IRB 8700 innehåller all den funktionalitet och expertis, som ABB kan erbjuda, men i en mycket större storlek. Roboten har bara en motor och en växel per robotaxel, medan de flesta andra robotar i den här storleksklassen använder dubbla motorer och/eller växlar. Dessutom har den inga gasfjädrar, bara en motvikt och mekaniska fjädrar, som håller den i balans. Tillsammans gör dessa konstruktionselement att IRB 8700 har färre komponenter och att den kan erbjuda kortare cykeltider och större noggrannhet.

-------------------------------------------
ABB Robotics, som ingår i ABB-koncernen, är en ledande leverantör av industrirobotar och tillhandahåller även robotprogramvara, kringutrustning, modulära tillverkningsceller och service för tillämpningar som svetsning, hantering, montering, målning och ytbehandling, plockning, packning, palletering och maskinbetjäning. Viktiga marknader inkluderar bilindustrin, plast- och metalltillverkning, gjuteriindustrin, elektronikindustrin, tillverkning av verktygsmaskiner samt läkemedels- och livsmedelsindustrin.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ABB Automation Materialhanteringsutrustningar Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK