...
Holländska Constar Plastics lägger ner verksamheten
Constar Plastics i Holland har gjort sig känt bland annat för sin preformtillverkning. Men nu har fabriken stängts och maskinerna säljs ut på auktion.

Holländska Constar Plastics, som gjort sig känt för sin tillverkning av PET-flaskor och -preformar, har slutat med sin produktion efter lång tid av ekonomiska problem. Företagets inkråm i form av maskiner och utrustning säljs nu på auktion.
Constar Plastics, som haft sin verksamhet i Zevenaar, öster om Arnhem och nära gränsen till Tyskland, har tidigare ingått i USA-baserade Constar International Holdings, som var något av en jätte på den nordamerikanska marknaden för formblåsta förpackningar.


Constar International Holdings beviljades amerikanskt konkursskydd i december 2013 och företagets delades sedan upp. USA-delen av Constar köptes upp av Plastipak Packaging och Constar i Storbritannien såldes till Sherburn Acquisitions, som i januari i år sålde den brittiska verksamheten vidare till Esterform Packaging.

Verksamheten i Holland såldes i maj 2014 till UTB Industry och det var den enda enhet som fortsatte att bära namnet Constar.

UTB Industry är en holländsk investeringsgrupp, som specialiserat sig på att köpa upp förslutbringande företag med avsikten att göra dem lönsamma igen. UTB satsade målmedvetet i Constar Plastics, men man lyckades inte stoppa förlusterna.

”I ett och ett halvt år ansträngde vi oss för att genererar nya affärer och kunder, men tyvärr utan framgång”, säger Dennis Draijer, chefskonsult hos UTB.

Stängningen av Constar Plastics verksamhet i Zevenaar innebar att 25 anställda miste jobben. I dagarna startade en online-auktion, administrerad av Troostwijk Auctions, där man säljer Constar Plastics formsprutnings- och formblåsningsmaskiner samt formverktyg och annan utrustning. Bland de utauktionerade maskinerna märks bland annat två Husky PET-preformsmaskiner försedda med Kortecs insprutningsteknik.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Constar Formblåsning formsprutning PET Plast Plastbearbetningsmaskiner Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK