...
Recreate Packning: Skapa lyxförpackning med känsla
Känseln ska vara den viktigaste inspirationen bakom årets tema i Recreate Packaging – ”Luxury is Tactile”.

Hur får man ut det mesta av kartongens taktila egenskaper i lyxförpackningar? Det är utmaningen i årets upplaga av Recreate Packaging, en tävling för professionella designers och designstudenter runt om i världen. Tävlingen arrangeras av Stora Enso och registrering är möjligt fram till den 15 januari 2016. Vinnarna utses i maj 2016.

Recreate Packaging har sedan 2012 fungerat som en plattform för innovativ förpackningsdesign. Tävlingen har tidigare väckt stort intresse bland både professionella designers och studenter. I år har man förnyat tävlingen för att göra den ännu mer lockande för deltagarna: proffs och studenter tävlar nu i separata kategorier. Förstapriset i båda kategorierna är 5.000 euro. En annan nyhet för i år är kategorin Folkets val (Public Choice Award). Vinnaren av priset på 3.000 euro väljs genom en öppen omröstning på tävlingens webbplats. 

Recreate Packaging 2016 fokuserar på tre användningsområden inom lyxförpackningar: parfym och kosmetika, champagne och alkohol för speciella tillfällen samt choklad och konfektyr. Som material används Ensocoat, CKB och Performa Brilliance från Stora Ensos sortiment av högkvalitativ förpackningskartong. Bidragen utvärderas av en jury bestående av specialister på design, förpackning och lyxvaror samt den kända modedesignern Bea Szenfeld

”Vi är ständigt på jakt efter nya idéer om hur kartong kan användas på innovativa, smarta och roliga sätt i lyxförpackningar. Tävlingens fokus ligger på att utnyttja materialens formbarhet och taktila egenskaper för att skapa en unik kundupplevelse. Juryn bedömer även bidragens marknadspotential, producerbarhet samt försäljnings- och logistiska aspekter”, säger Jari Latvanen, juryordförande och chef för Stora Ensos division Consumer Board.

Designuppdraget och registrering görs på tävlingens webbplats: www.recreatepackaging.com


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designer förpackningsdesign Förpackningsmaterial förpackningstävling Kartong Kartongförpackningar Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK