...
Namnet Weidenhammer försvinner från marknaden
Séan Cairns är VD för Sonoco Consumer Products Europe.

För ett år sedan köpte den USA-baserade globala förpackningskoncernen Sonoco den tyska förpackningskoncernen Weidenhammer Packaging Group. Nu meddelar Sonoco att man helt avskaffar namnet Wiedenhammer och att samtliga bolag och anläggningar i den forna tyska storkoncernen kommer att verka under namnet Sonoco Consumer Products Europe.
Sonoco skriver i ett pressmeddelande att namnändringen kompletterar den lyckade integrationen av den tyska koncernen, vilken har gjort Sonoco till ett av världens största och mest mångsidiga förpackningsföretag med mer än 21.000 anställda och 340 anläggningar världen över.


”Bildandet av den unisona divisionen Sonoco Consumer Products Europe understryker vår strategi att bilda ett gemensamt europeiskt bolag med ett unikt erbjudande”, säger Séan Cairns, VD för Sonoco Consumer Products Europe.

Sonoco Consumer Products Europe, f.d. Weidenhammer, har mer än 70 fabriker i Europa och är specialiserade på produktion av s.k. kompositförpackningar i form av tuber, rör, fat, containrar, etc., samt av plastförpackningar för livsmedels- och konsumentprodukter.

Moderkoncernen Sonoco, som grundades redan 1899, är en global leverantör av konsumentförpackningar och displayer samt skyddsförpackningar och andra industriprodukter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Köp/Försäljning/Samgående Sonoco Weidenhammer

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK