...
Tysk förpackningskoncern köper svenska Medipac AB
Paulo Alexandre, VD Romaco Group, (t.v.) tillsammans med Peter Jocic, från Medipac AB.

Tubfyllningsmaskin – en av flera maskiner i Medipacs sortiment.

Tyska koncernen Romaco Group, som är specialiserade på utveckling och tillverkning av process- och förpackningsmaskiner till läkemedelsindustrin, har köpt Hässleholms-baserade Medipac AB, som bland annat tillverkar tubfyllningsmaskiner för brustabletter.
Enligt köpeavtalet, som undertecknades den 25 november, kommer Medipacs produkter i fortsättningen att marknadsföras under varumärket Romaco Siebler.


Siebler, som har huvudsäte i tyska Karlsruhe, har tillhört Romaco Pharmatechnik GmbH sedan 1998 och är en ledande leverantör av förpackningar för bland annat brustabletter. Romaco skriver i ett pressmeddelande att Medipacs tubfyllningsteknologi för brustabletter kommer att passa in väl i Romaco Sieblers produktportfölj.

”Med köpet av Medipac AB kommer Romaco att bli den enda leverantören i världen som kan erbjuda kompletta linjekonfigurationer för alla typer av brusläkemedel”, säger Romaco Groups VD Paulo Alexandre i en kommentar.

Medipacs maskinprogram bygger på en modulär design, som ger stor flexibilitet för olika fyllningstekniker och som lätt kan anpassas till olika produktionsmiljöer. Medipacs maskiner riktar sig främst till de internationella marknaderna för brustabletter inom läkemedel och näringstillskott. Speciellt starka är man på marknaderna i USA och östra Europa.

”Vi har varit på jakt efter en partner som inte bara skulle ta över verksamheten utan också köra den vidare i samma anda. Romaco är precis rätt för oss och vi räknar med att integrationen i varumärket Romaco Siebler kommer att bana väg för Medipacs produkter och ge dem varaktiga tekniska och kommersiella framgång” kommenterar Peter Jocic, Medipac AB.

Inga uppgifter om de ekonomiska villkoren för affären har offentliggjorts.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-11-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaskiner Köp/Försäljning/Samgående Läkemedel Medipac Romaco

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK