...
Ny Rexamfabrik tillverkar burkar för energidrycker
Rexams VD och koncernchef Graham Chipchase, i mitten, deltog i invigningen av den nya burkfabriken i Schweiz. (Bild Rexam plc)
Det första spadtaget till den nya burkfabriken togs i mars 2014.

Brittiska dryckesburkstillverkaren Rexam plc  har invigt en ny state-of-the-art-fabrik i schweiziska Widnau. I den högteknologiska fabriken ska tillverkas en rad olika storlekar av Slim och Sleek-burkar, avsedda för den växande marknaden av energidrycker.
Anläggningen, som när den är helt färdigbyggd om tre år har kostat 115 miljoner pund (cirka 1,5 miljarder kronor), får en total kapacitet på 2,2 miljarder burkar om året. I initialskedet sker burktillverkningen på en produktionslinje, men fullt utbyggd kommer fabriken att ha tre linjer.


Den nya fabriken är belägen vägg-i-vägg med en burkfyllningsanläggning, ägd av företaget Rauch Trading, och färdiga burkar från Rexam-fabriken överförs direkt till fyllningsanläggningen, vilket eliminerar transporter och minska utsläpp av växthusgaser. 

Rexam-anläggningen i Widnau är 17.600 kvadratmeter stor och sysselsätter 140 anställd. Produktionslinjerna får en tillverkningskapacitet på 1.800 burkar per timme och linje och kommer att tillverka burkar i volymerna 200, 250 och 335 milliliter.

”Vi strävar efter att bygga starka och hållbara relationer med våra klunder och vår investering i den här anläggningen i Widnau lever upp till det målet genom tatt stödja en av våra större kunder i deras tillväxtambitioner”, sade Rexams VD och koncernchef Graham Chipchase i samband med invigningen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesburkar Dryckesförpackningar Metall Metallförpackningar Rexam

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK