...
Pappersbaserade förpackningar populärast till färska livsmedel
Angelika Christ, Fefcos generalsekreterare.

Enligt en nyligen genomförd internationell undersökning av YouGov, på uppdrag av Confederation of Paper Industries (CPI), är pappersbaserade förpackningar det populäraste valet när konsumenter handlar mat och färskvaror. Studien är genomförd i sju europeiska länder och av de, som hade någon preferens, föredrog hela 68 procent pappersbaserade förpackningar jämfört med 32 procent, som föredrog plast.

Generalsekreteraren för den europeiska wellpapporganisationen Fefco, Angelika Christ, menar att detta är ett ytterligare bevis för att wellpappförpackningar möter såväl moderna konsumenters som återförsäljares krav på funktionella och hållbara livsmedelsförpackningar. 

”Resultaten visar att wellpapp fortfarande är den populäraste formen av förpackningar i de största länderna i Europa. Slutsatsen av studien är att konsumenter är mer benägna att köpa dagligvaror, inklusive frukt och grönsaker, om de säljs i pappersbaserade förpackningar än om de säljs i plastförpackningar”, säger Angelika Christ. 

Studien upprepar resultatet från en tidigare studie, som genomfördes förra året i Storbritannien. I denna studie menade 93 procent av de, vars inköp påverkades av förpackningstyp, att de föredrog produkter i pappersbaserade förpackningar, som exempelvis wellpapp. 

(Källa: Wellpappnytt 4/2015)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Fefco Livsmedel Livsmedelsförpackningar Pappersförpackningar undersökning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK