...
General jubilerar med snus för tusen kr dosan...
Finsmakarsnuset General Kardus Fäviken celebrerar snuset Generals 150-årsjubileum.
Finsmakarsnuset levereras i en handgjord cylindrisk snusdosa i tenn.

Tennkärlet med snuset är nedpackat i en exklusiv kartongcylinder.

Magnus Nilsson kontrollerar kvaliteten på tobaken i den egna odlingen i Fäviken, utanför Järpen.

År 2016 firar snuset General 150-årsjubileum. Det firar Swedish Match med att ge ut finsmakarsnuset General Kardus Fäviken – för nästan tusen kronor dosan!
Snuset, som är framtaget i samarbete med prisbelönte matkreatören Magnus Nilsson på gourmetrestaurangen Fäviken Magasinet i jämtländska Järpen, är ett exklusivt snus för finsmakaren, som är förpackat i ett vackert handgjort tennkärl, vilket i sin tur levereras i en exklusiv kartongcylinder. Tennkärlet innehåller 150 gram snus och priset är cirka 995 kr..!


Tillsammans med Swedish Match, som tillverkat snus i nästan 200 år, och deras master blender Lars Öberg, har Magnus Nilsson tagit fram årets lyxsnus General Kardus Fäviken. Magnus Nilssons intresse för det svenska kulturarvet ledde honom till snus och han började fundera på att erbjuda välsmakande prillor till kaffet på Fäviken Magasinet. Idén blev ett seriöst projekt och han grottade ner sig i hur snustillverkningen går till och dess kulturella betydelse i Sverige. I sökandet hittade han Kardus och med inspiration från årgångssnuset började han att laborera med tobak, konsistens och smak. Magnus Nilssons köpte svenska tobaksfrön, började odla egen tobak i Fäviken och sedan 2013 kan man till kaffet avnjuta egentillverkat snus på Fäviken.

”I utvecklingen av General Kardus Fäviken har vi kombinerat utvalda delar från General Kardus med Fäviken Magasinets snus. I produkten finns många inslag från den proces,s som vi använt, när vi gjort vårt eget snus här i Fäviken, men med Swedish Matchs snusexpertis har vi kunnat förädla den ytterligare”, berättar Magnus Nilsson.

General Kardus Fäviken får agera avstamp för nästa års 150-årsjubileum för General.

”General Kardus Fäviken har en fin balans mellan Swedish Matchs expertis att tillverka snus och Magnus gastronomiska kunskap. Ett exempel på hur det avspeglar sig i produkten, är att vi för första gången har lagrat tobaken på ekfat i beredningen. Det gör att snuset visar tydlig karaktär av de ekfat det lagrats på. Vi har aldrig tidigare haft tobak från så många olika länder som i årets General Kardus och vi kombinerar den mångfalden med en lokal jämtländsk prägel. I var och en utav de 3.000 numrerade utgåvorna av General Kardus Fäviken finns en bit av Fäviken”, säger Carl Egeberg, varumärkeschef för General på Swedish Match.

Fakta om General Kardsus Fäviken:

  • Innehåller 150 gram snus och kostar cirka 995 kronor.
  • Har en speciellt framtagen tobaksblandning bestående av tobak från Fäviken och noggrant utvalda tobakssorter från odlingar i Argentina, USA, Indien och Guatemala.
  • Tobaken är ”all lamina”, det vill säga att stjälken och mittnerven har avlägsnats och endast de finaste delarna av tobaksplantan använts.
  • Tobaken är skuren till en precision på 0,72 millimeter, så kallad ”single cut”. Det ger en snittyta, där man ser strukturen och som förmedlar en mer långvarig smak till skillnad från vanligt lössnus som mals.
  • Snuset har beretts i ekfat, vilket ger en tydlig smakkaraktär.
  • Kardus Fäviken är förpackad i ett handgjort tennkärl, där snuset fortsätter att mogna. Optimal smak uppnås efter ungefär 8–12 veckor. Därefter ändras karaktären på smaken, men snuset kan avnjutas långt därefter.
  • Snuset säljs i Swedish Matchs butiker i Stockholm, Göteborg och Strömstad, samt hos utvalda återförsäljare runt om i landet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Kartongförpackningar Metall Metallförpackningar Övrigt Swedish Match tobaksförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK