...
PaperLab kan göra nytt papper av kontorets returpapper!
Så här ser Epsons PaperLab ut, enligt företagets pressmeddelande.

Japanska elektronik, tryck- och skrivarkoncernen Epson har tagit fram världens första kontorssystem som gör nytt papper av kontorets returpapper, och förändrar därmed hela papperscykeln. Systemet kallas PaperLab och är ett säkert system för att förstöra gamla dokument och på plats skapa nytt papper igen. Processen är helt utan vattenanvändning.

Epson skriver i ett pressmeddelande att man har utvecklat vad man anser vara världens första kompakta tillverkningssystem för kontorspapper, som kan producera nytt papper från returpapper utan att det krävs något vatten i processen.

Företag, som väljer att installera PaperLab, kommer att kunna producera papper av alla olika storlekar, tjocklekar och typer -  allt från vanligt kontorspapper och visitkort, till mer utstickande papperssorter som färgat papper och doftpapper. 

Som ett av världens ledande tryck- och printföretag har Epson länge engagerat sig i vad som händer med det papper, som använts i företagets skrivarprodukter. Med detta i åtanke har man nu tagit fram en teknik, som förändrar hela papperscykeln. Med PaperLab strävar Epson efter att ge nytt värde till papper och att kunna stimulera till återvinning.

Epson skriver att en prototyp av PaperLab kommer att demonstreras i Tokyo mellan den 10 och 12 december på Tokyo Big Sight (Tokyo International Exhibition Center). PaperLab kommer att tas i produktion i Japan från början av 2016 och väntas därefter senare introduceras i resten av världen.

HÄR kan du läsa mer om PaperLabs funktioner (engelska)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Epson Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK