...
Inget EPS-förbud i NYC inom överskådlig framtid
Nu kan New York-borna åter med gott samvete äta sina EPS-förpackade snabbmåltider på stadens gator…

Nu är det klart att det blir inget förbud i New York City mot förpackningar och engångsprodukter tillverkade i EPS  – åtminstone inom överskådlig framtid!
Striden om EPS-förpackningarnas vara eller inte vara i NYC har böljat fram och tillbaka, sedan stadens stridbare borgmästare Bill de Blasio i januari i 2015 beslöt att förbjuda förpackningar och engångsprodukter tillverkade i EPS (expanderad polystyren eller cellplast).


Det kontroversiella beslutet överklagades, innan det hann träda i kraft den 1 juli och förbudet hävdes enligt ett beslut av domaren Margaret Chan vid Manhattan Supreme Court. Men hennes beslut överklagades i sin tur till en speciell appellationsdomstol, som nu fastställt att domare Chans beslut ska gälla.

Detta innebär att New York Citys hälsominister Kathryn Garcia måste ompröva stadens EPS-bestämmelser i enlighet med domare Chans beslut och utfärda nya bestämmelser, som tillåter EPS-förpackningar och –produkter.

”Appellationsdomstolens beslut att neka New York Ctys begäran om ett EPS-förbud bevisar ytterligare vad vi har sagt hela tiden, nämligen att cellplastprodukter med en fungerande återvinning kan och bör användas i staden”, säger bland annat Michael Wester, som är chef för återvinningsprogrammet hos EPS-producenten Dart Container Corp.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-07

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK