...
Iggesunds julkort 2015: Avancerad 3D-design
Årets julkort från Iggesund Paperboard är en avancerad och komplex 3D-skapelse, som levereras platt men enkelt reses, när man packar upp den.

Lucio Santoro är grundare av engelska Santoro Graphics.

Iggesund Paperboard har en tradition av att göra grafiskt avancerade och uppseendeväckande julkort – och årets julkort är verkligen inget undantag..!
2015 års julkort från Iggesund är nämligen en synnerligen komplex historia, där engelska Santoro Graphics, kända för sina tredimensionella gratulationskort, har gjort ett kort med skandinaviska motiv, som innehåller allt från vargar och granar till fiskar under vattenytan…


”Santoro Graphics är ett företag, som i sin vardag använder vår kartong Invercote Creato till det yttersta av dess kapacitet. Därför är det väldigt roligt att få visa upp deras verk för bredden av våra kunder och kontakter”, berättar Anna Adler, som ansvarat för produktionen inom Iggesund.
 
Santoro Graphics grundades under det tidiga 90-talet i London och har över tid gjort sig kända för kortserier, som Swing Cards och Pirouettes. I dessa serier har man konsekvent använt sig av kartongen Invercote Creato från Iggesund.
För årets kort har Santoro Graphics utgått från grundkonstruktionen i kortserien Pirouettes. Kortet levereras platt till mottagaren, men reses enkelt till sitt tredimensionella format, när man packar upp det.

”Vi ställer höga krav på kvalitet för våra avancerade konstruktioner. Flexibilitet och rivstyrka är viktiga egenskaper, men när man jobbar med tredimensionella motiv krävs inte bara passning mellan färgerna på respektive trycksida, utan också mellan de bägge trycksidorna”, berättar företagets grundare Lucio Santoro.

Iggesund Paperboard använder sina avancerade och uppmärksammade julkort inte bara för att bringa jul- och nyårshälsningar till kunder och vänner, utan även för att visa vad man kan åstadkomma med företagets kvalitetskartonger Invercote och Incada.

”När vi beställde årets julkort hos Santoro Graphics och sade att vi skulle tillhandahålla kartongen, fick vi höra att det inte alls gick för sig, eftersom de enbart ville arbeta med Invercote Creato..! När vi väl lyckats förklara att det är vi, som är tillverkaren, redde det hela ut sig. Men det är roligt med lojala kunder”, berättar Anna Adler med glimten i ögat.

Kortet är tryckt på Invercote Creato 350 g/m2 och tryck och montering har hanterats av Santoro Graphics.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Iggesund Iggesund Paperboard Incada Invercote Kartong tryckbarhet

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK