...
Uppgifter i USA: DuPont och Dow på väg att gå samman!
Dows Andrew Liveris sägs bli ordförande i den nya koncernen om fusionen blir verklighet.
VD i den eventuella nya kemi- och plastkoncernen skulle bli DuPonts Edward Breen.

De två globala polymer- och kemijättarna Dow Chemical Co. och DuPontCo. sägs vara nära att gå samman, enligt välinformerade källor i USA.
Ansedda affärsmedierna Wall Street Journal och Bloomberg har båda de senaste dagarna rapporterat om att en fusion mellan de två bolagen är nära förestående. Enligt åberopade, ej namngivna, källor, som ska vara väl insatta i frågan, är förhandlingar mellan de båda företagen långt framskridna och ett besked kan väntas inom några dagar.


Om fusionen blir verklighet ska det nya bolaget, enligt källorna, delas upp i ett antal nya affärsområden med olika verksamhetsinriktningar.

Tillsammans kommer Michigan-baserade Dow och Delaware-baserade DuPont att svara för en omsättning på mer än 90 miljarder US-dollar (drygt 765 miljarder kronor), räknat på de båda bolagens redovisade omsättningar för år 2014.

Både Dow och DuPont har den senaste tiden var under press från stora investerare och börsanalytiker, som anser att båda bolagen har underpresterar.
DuPont har dessutom, för knappt en månad sedan, tillkännagett att man från årsskiftet ska konsolidera sina plastrelaterade affärsverksamheter genom att slå samman affärsområdena Performance Polymers och Packaging & Industrial Polymer. (läs HÄR).

Representanter för såväl Dow som DuPont har inte velat kommentera Wall Street Journals och Bloombergs uppgifter om en nära förestående fusion. De båda nyhetsmedierna kan dock presentera ingående detaljer om hur en sammanslagning skulle gå till och vilka som ska leda den nya koncernen.

Enligt Wall Street Journal var det Dows VD och koncernchef Andrew Liveris, som i oktober i år, kontaktade DuPonts VD Edward Breen och föreslog en sammanslagning mellan de båda bolagen. Uppgifterna säger också att efter sammanslagningen skall det nya bolaget delas upp i tre affärsområden, med inriktningar på jordbruk, material och materialforskning samt specialprodukter.

Styrelseordförande i den nya jättekoncernen skall, enligt Wall Street Journals och Bloombergs källor, bli Dows Andrew Liveris, medan DuPonts Edward Breen intar VD-posten.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-12-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dow DuPont Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK